a little game that we play

esok hari yang penting (dan bersejarah?). er. still tak tahu nak pakai baju apa. saya akan berjumpa dengan orang orang penting esok, InsyaAllah. doakan ye? nanti saya post entry pasal perjumpaan tu, maybe petang or malam esok kot. :)
_________________

hari ini first time pergi ke Mydin Subang Jaya. iyee, first time. walaupun dekat je dengan rumah, tapi memang jakun habis lah bila jejak kaki dekat sana. tahape hape tah. =.=' oh. and i helped mommy pilih ikan. okay tak. tipu. i helped her by watching her pilih ikan. yes, watching. tolong tengok. HAHA. 

oh. and disebabkan saya ialah seorang yang tak boleh duduk diam, so i played a game with my youngest brother.

me: "adik, cepat teka ikan yang depan ni ikan apa. cepat."
syakir: "alaa. kakak nii..mana adik tahu nama nama ikan!"
me: "takpe! kakak pun tak tahu. teka je. 
kita tak nampak nama dia kan. nama dia sebelah sana."
syakir: "ish. tak tau lah."
me: (thinking hard...REAL hard)
syakir: "adik nak pergi tengok lah nama dia."
me: "EH! jangannn. kakak tak teka lagi."
syakir: (back to where he was standing. such a good boy. HAHA)
me: (..STILL thinking hard)
syakir: (tired of waiting) "adik nak pergi tengok lah."
me: "mak, ada ke ikan nama ikan selar?"
mak: "ada."
me: "HAA! tu ikan selar." (muka bangga gilee)
syakir: "kakak datang sini lah tengok."

the signboard says: CENCARU

me: "HAHAHAHAH! okayyyy. fine."

moral of the story? tak reti pilih ikan tak boleh kahwin. wahahaha! tetttt. 
note to self: nana, start hafal nama ikan mulai sekarang.

very nervous about tomorrow.

3 comments

panda putih said...

yes, u should dear! ;)

LORD ZARA 札拉 said...

Dak kecik!

Banyak beza ikan selar dengan cencaru =.=

cencaru known as ikan jaket la sweetheart. tapi takpe. kak pasti kamu boleh kenal ikan salmon & ikan pari.

XD

Nana said...

panda putih: haha. thanks! :)

kak zara: er err. tahuu ikan jaket tu yg mana. tp entoh kenapa time tu blurr terus. T_T
takpee. kerja kerja menghafal nama ikan sedang giat dijalankan. :P