nak bagi kereta bahagia tak?

akan bertolak pulang ke UTM pada petang ini. huih. malas sungguh rasanya nak balik ke sana semula. TAPI ada good news. esok kelas cancel. WOOHOOOO! terima kasih prof. :P
_________________

okay, to be honest, saya bukanlah jenis orang yang rajin nak mencuci bontot kereta. sungguh. memang malas. itu bukan bidang saya (ceyy, poyo lah kau!). tapi, IF dah terpaksa, kena buat jugaklah kann. kereta sendiri takkan orang lain nak tolong basuhkan (tapi if ada bagus jugak). memang nak kena tembak laju laju lah macam tu. err. so, hari ini kereta Saga FL itu mandii. first time dia mandi. kesiann. betapa busoknya engkau wahai Saga FL! HA HA HA hahahahaha. 

cara-cara untuk membasuh Proton Saga FL:

1. pastikan anda ada sebuah kereta as stated above. (kereta lain tak boleh ye. :D)
2. sila kotorkan kereta anda serta merta. supaya kerja mencuci menjadi lebih menyeronokkan.

3. sediakan span & sebaldi air dicampurkan bersama sabun pencuci kereta. make sure buih lebih banyak daripada air, supaya nanti boleh main buat misai & janggot. *penting!*

4. siram kereta bagi dia basah, opening act lah kiranya. bagi sign kata "kau akan dimandikan wahai kereta."
5. gosok lah satu badan kereta tu dengan sabun daripada baldi nombor 3 tadi.

6. untuk mendapatkan hasil yang sangat menakjubkan, gosok kuat kuat sampai tangan pun nak patah.
7. siram semula kereta tersebut dengan air paip, supaya segala sabun sabun yang di atas hilang.
8. kereta anda berseri seri semula sehingga menyilaukan pandangan orang sekeliling.

SYABAS! 
anda sudah berjaya melakukan tugasan ini dengan jayanya.

see seee. kereta pun senyum senyum sampai menggelebeh ke bawah. suka dia baru lepas kena mandi. wangi daaahh. :')

kalau tak buat macam ni tak jadi. 
sila ikut.  HEE.

6 comments

LORD ZARA 札拉 said...

Kena buat mata dengan misai atau janggut tu ke?

Hahahhaa.

Tak nak!

Nanti ada rupa orang tu~

LOL!

XD

Adam kalau dimandikan akan di-wax sekali supaya kilauannya dapat memperlihatkan seluar dalam amoi2 yang lalu. Eh?


LOL!

Itu gila.
XD

Anonymous said...

anta g kdai je la...kn sng..haha

pjah ;D. said...

wah! siap buat tutorial basuh kereta!
aha. terbaik ah. ;D
nways, SYABAS! hihi

Nana said...

kak zara: eh? muka org tu? HAHA. tak sama langsung xD

anonym: ceh. lagi pemalas! :P

pjah: HAHA. saje gedik2 xD

Anonymous said...

nk rajen2 wat pe...bek mls je..lg best..haha

Nana said...

HAHA. sekali sekala tak apeee :P