anak perempuan emak,

boleh tak nak beli kasut baru? pumps dah ada, selipar dah ada, wedges pun dah ada. TAPI nak wedges lagi satu boleh tak? bosan lah. kali ni nak pilih kasut warna hijau or biru or pink or kuning or coklat pulak lah. bosan asyik main dengan safe colours je. teehee. 
_________________

honestly, best jadi anak perempuan tunggal dalam keluarga. sebab apa? sebab selalunya, saya dapat apa yang saya mahu. && selalunya, segala barang barang saya, tak ada siapa akan kacau. kenapa? sebab saya tak ada kakak or adik perempuan untuk share barang. so, everything is mine & mine only. HA HA HA. (tamak haloba)

&& mak pulak, dia suka belikan barang barang yang sangat gurlish untuk saya. for example, if ada baju lawa lawa dekat kedai & saya pegang pegang, & cakap baju tu lawa, mak mesti tanya, "kakak nak ke?" sambil sengih besar besar & angguk selaju yang mungkin, "NAKK!". & the next thing i know, benda tu dah ada dalam tangan. macam benda di bawah ni. :P

saya jumpa benda ni time keluar dengan KAM. dah sentuh sentuh, nak beli. tapi macam tak nak beli lagi. KAM kata mahal sangat. so, okay lah. biar je dulu. padahal hati meronta ronta suruh beli. pergi dengan mak lagi sekali, woot! mak belikan terus. kih kih kih.

sama juga dalam bab makan. saya jenis yang suka meng-try segala benda yang tak pernah try sebelum ni. contohnya? ktorg tak pernah try Coolblog, tapi saya yang introduce benda tu dekat adik adik & melekat dekat dorg sampai sekarang. contoh lain, ktorg tak pernah try Tutti Frutti. tapi saya teringin sangat, ajak mak pergi, mak bayarkan. saya dah cakap, saya nak beli, tapi mak bayarkan jugak. terharu. :')


sampai sekarang, adik adik suka betul dengan Tutti Frutti. best jadi anak perempuan tunggal. betul. banyak kelebihannya (selfish betul ko nana!). wakaka! disebabkan mak selalu manjakan saya, Alhamdulillah saya tak jadi tomboy. sebab selalunya orang mesti terkejut bila dapat tahu saya anak tunggal perempuan, tapi tak tomboy. ceh. perlu ke?

nak ada anak perempuan sendiri nanti boleh?
HAHA. *pengsan*

2 comments

LORD ZARA 札拉 said...

Ok apa tak tomboy?

XD

Oh, I was one before.
Ha ha ha.

Nana said...

oh yeh? haha tapi skrg dah tak kannn? :)