nak chocolate? sedap!

bila dah berjaya bawak kereta, (bak kata mak "kakak dah pass dah ni.") rasa macam nak drivee je 24/7. if boleh tak nak turun turun dah. nak pergi ke hulu dan ke hilir dengan kereta warna biru kesayangan tu. hee. 
_________________

ehem. sekejap. untuk entry kali ini, ianya lebih menjurus kepada hal makanan. so, all hail food lovers! :D

for this part, nada nak kena bangga jap. bahaha! first time ni first time ni FIRST TIME NII! tadi masak sayur kacang panjang. hihik. sukenyeeeeeewwww. (okay, geli) bangga okehh? haha. thank you mak, tolong ajar kakak macam mana nak masak benda alah ni. nanti kita masak apa pulak? heheh.

okay, untuk part ni pulak, nada nya lebih serius. uhuk uhukk. batuk jap. (sakit tekak tak baik lagi T_T) pagi tadi mak received satu package dari jiran belakang rumah. woot woot! dalam package tu ada the most wonderful thing on earth. CHOCOLATES! lots and lots of em. heee. rasa macam nak ambil satu satu masuk mulut. tapi tapi tapi, itu sample untuk dijual. wuwuw. sedih! :/

tapi tak apa. sebab Aunty Nor dekat belakang rumah tu memang sangatt rajin memasak. ktorg selalu dapat makanan dari dia. the best neighbour everr! haha. ini homemade chocolate yang Aunty Nor buat. semuanya pun comel comel & sangat sedap. trust me, i've tried it before. awal awal dulu dia dah bagi testing. semua selamat masuk perut saya. orang lain makan sikit je. wakakak.

untuk yang gambar Upin & Ipin comel comel tu, ada biskut Oreo di dalam. Chocolate Image Oreo: RM2.40 sahaja. while yang munge mungee 4 ketul tu, Chocolate Praline: RM3.50 je. yang love seketul besar tu, Chocolate Oreo jugak. RM2.10 je. :)

ada gambar Upin & Ipin lagi. suke tak suke tak boleh makan dorg? haha. geram sebab comel sangat.
>.< yang dua biji tu, Oreo jugak. RM5.30 saja. yang packet 3 biji tu, Praline: RM4.50. serius sayang nak makan. kenapa comel sangat hah?! T_T

yang atas ni sesuai lah kalau nak bagi dekat budak budak kecik. sebab ada 2 ketul je. budak kecik tak boleh makan cekelat banyak banyak. nanti tak dak gigi. HAHA. okay, tak lawak. er. yang ni, harga dia RM2.20 untuk 2 biji. Chocolate Praline jugee. ;)


ho ho ho. these are my favorites! saya suka sebab dia ada batang boleh pegang. so, tangan tak kotor. maaflah, saya ni ngengada sikit memang macam tu. yang ni nama nya Lolichoc. RM2.00 untuk sebatang. sangat sedap. serius. haritu testing telan sampai 2. *angkat kening* HEH! :D

order boleh dibuat ikut taste korang sendiri. nak berapa ketul, nak colour apa, nak bagi kepada siapa, cakap je. okeh? kepada sesiapa yang nak order, boleh lah call number ni:
Aunty Nor - 0122295326


chocolate dia sedaaaaaap!
nak habiskan boleh?

4 comments

Epy Ain said...

ske angat cokelat :)

Nana said...

kan kan kan? sedap :D

niesz said...

yummy!tibe2 teringin lak nk mkn syur tu..ehe..coklat ni mcm best je.. ;)

Nana said...

niesz, masak lah. bestt! favorite kot. hehe :D

&& coklat tu pun sedap. serius. suka makan. :P