kuning + biru = hijau?

banyak betul aktiviti sebelum raya cina ni. Family Day Temmasya'10 dekat Port Dickson hari sabtu ni && Next'11 dengan KKDK di Pulau Pangkor 28-30 Januari ni. nak pergi semuanya boleh tak? semua pun macam best je. abah, sila bagi duit banyak banyak okeh? :D
________________

kuning + biru = hijau?
entry ini tiada kaitan dengan warna hijau. ia hanya ada kaitan dengan warna kuning and biru sahaja. kenapa? sebab pergi kelas pagi tadi, saya combine dua colour tu. jarang saya tengok orang mix and match colour kuning and biru together. kawan kawan saya pun cakap, "hari ini nana terang gila. boleh nampak dari jauh." haha. saja saja suka suka. 

tapi kalau nak dibandingkan dengan fashionistas blogger such as Cik EpalAdrianiPeti SuaraMaria ElenaShea RasolJezmine and ramai lagi (senang cerita, The Scarflets), memang jauh ketinggalan di belakang lah kannn? tapi tapi, saya suka tengok dorg sebab dorg berani & berjaya combine apa jua jenis pakaian yang dorg nak. I LIKE! the most awesome part? they wear hijab. sekarang ni, bukan orang free hair je boleh bergaya, boleh berfesyen. orang yang pakai tudung, tutup segala benda pun, boleh bergaya sakan jugaa. as long as you have the confidence in you, you can wear anything or everything you want & feel good about it. ;)

saya confident nak bawak dua colour ni, so i end up wearing these to campus: 


suka perhati apa yang orang pakai dari atas sampai bawah. :)

15 comments

IFA Athirah said...

tp cntik la cmbination biru dgn kuning.smart gler tu wrna cmbination tu!hehe.btul tu.yg pnting confidence! http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Nana said...

thanks ifa! :D
try lah pakai birukuning nanti. haha

MarissaElena :D said...

comel gila akk in yellowblue :D

cik EPAL said...

waaa cantik! =)

Nana said...

thanks MarissaElena & cik epal :)

mochitsuki said...

hi.. saya suki..
xtau da nak tulis mana..
sbb tade shout box

Nana said...

heyy suki ;)
ada dekat tepi kanan tu kan. dia hilang kot. sengal. T_T

sophie said...

Cantik Nana.. Keep it up

Nana said...

thank you kakak sophie yg comel! :D

sekamar rindu said...

salam...

folo ur blog....***97

Nana said...

terima kasih ;)

hentakbelipat said...

aku ganti petisuara lah...kau comel 5 kali...sungguh

Nana said...

eh err. thank youuu ;)

petisuara said...

ea?bile pulak si HB ni comment kt cni..
ea, mane ade xsetanding ok.. u terlebih tanding adelah..i ni ha biase je pki baju,main sukahati je nak pakai pas2 perut tekuar2 tau..u kurus sng je nak pakai ape..jealous!sobsob.nak x lemak i sikit?huhu

Nana said...

aaa. tamau tamau. i have enough lemak on my own. thank youu. haha :P