im driving the new car!

sangat tak sabar untuk hari esok. semoga tak ada apa apa yang buruk terjadi. insyaAllah. 
_________________

okay jap japp. tak habis sengih lagi ni. HEE. *sengih besar besar*
tengok sinisini, sinisini dan sini.

finally, im driving again. setelah lebih setahun tak pegang stereng kereta. salahkan Kolej Matrikulasi Kedah! hmpfh. T_T

so tadi first time nak bawak kereta balik, fuhh.. memang gelabah gila kot. nervous! seriously. rasa macam tak pernah bawak kereta langsung. macam kena belajar balik semula daripada awal. hello. setahun bukan sekejap okehh? 

me: AAA! lori tu jangan keluar! 
mak: ya Allah. lori tu tak jalan pun. =.='
*
me: makk, macam mana nak parking nii!?
mak: senget ni. try sekali lagi.
*
me: AAAA! kakak tak pernah bayar tol mak! macam mana ni?!?
mak: Ya Allah. bayar tol pun nak takut. -_____-
*
me: omaigod. makk, takut. eh ehh. aaaa! nervous. takut ni.
mak: haihh. T_T
*
me: ooooo. macam ni eh gear N? okay. *muka bangga*
mak: hah. nanti kejap lagi ready la traffic light dah nak hijau dah.
me: lambatnya traffic light ni. nervous dah ni tunggu. 
mak: dah hijau dah. jalan la.
me: eh? kenapa kereta tak jalan pun?! aaa. takut.
mak: tekan la minyak tu kuat sikit. haihh. lemas perut aih! 
me: T_T

conclusion? dalam kereta tadi memang bising. dengan saya dok gelak gelak asyik buat silap. && dengan gelabah nya sebab takut dekat kereta lain. i repeat, takut dekat kereta lain. mak kept on repeating, "tak apeee. kakak dah ada P, dorg bagi jalan. tak marah aih." hee. here's my P. banggeeeeee. *angkat kening* :D

to mommy, thank you for your time. sabar je ajar walaupun saya banyak sangat buat silap. tak pernah drive auto weh. jangan gelak! memang serious. hmpfh. i'll make sure i'll improve my driving ASAP. 

muka excited macam tak pernah naik kereta. =.=' sila abaikan.


tak nak bawak korang jalan.
wuekk! HAHA.

5 comments

Lis Amir said...

nak drive balik jugak. lama gila x pegang stereng ni. pinjam keta bleh? haha :P


salam pkenalan :)

LORD ZARA 札拉 said...

ni kalau bawak kereta bising ni, mau kena tinggal tepi jalan ni kang~

ha ha ha~

Nana said...

lis amir: oh eh? haha. good luck drive balik! :)
slm perkenalan jugee.

kak zara: cis. kenapa nk tgl saya kat tepi jln pulak? saya bawak, saya tinggal akak. MWAHAHAHAHHA. :D

shazmonaz said...

salam persinggahan dari rakan blogger baru..

Nana said...

helloooo shazmonaz :)