dress up & make up: part 2

erkk. kenyang makan Spicy Chicken McDeluxe. terima kasih yang tak terhingga saya ucapkan kepada kawan abah sebab bagi kupon McD freeeee. kenyang perut saya malam ni. lain kali sila lah bagi lagi ye? heheh. :D
_________________

note to self: nana, if nak berjalan sakan dengan si cantik lawa, jangan pakai kasut yang boleh mendorong kepada kesakitan di kaki yang amat menyeksakan. for now, padan muka kauu!

kunun nak pakai kasut favorite (ehem heels okay? haha) tapi lepas tu sakit kaki. kenapa? sebab ktorg tawaf Sunway Pyramid 2-3 kali setiap level. i repeat, setiap level. yes, SETIAP LEVEL! syabas nana. syabas. lain kali pakai heels lagi. T_T
oh, pagi pagi lagi Fyna sudah datang ke rumah. dia tolong saya bersiap. yee. sebab saya kan lembap & lambat & slow & segala yang sewaktu dengannya kalau bab bab bersiap ni. harap maklum kepada sesiapa yang bakal keluar dengan saya nanti. yang dah kenal tak payah. padan muka korang kena tunggu. :D


&&& i drove the car. woot woot! mula mula ingat nak bagi Fyna je bawak. because my parking pun macam apa je. nak masuk pun senget senget. hadoih. er. tapi, i convinced myself that i can do it. and i did. heheh. berjaya drive ke pyramid without sebarang masalah. 
see see. parking pun elokk je. wuahahahaha. bangga gileeeeee. :P

first kedai yang ktorg masuk? Pearl Harbor. eh tak takk. first sekali Teetoo. tengok tengok bag yang teramat sangatlah cantik, tapi takmo beli. so, masuk kedai sebelah, Pearl Harbor. (betul ke eja? er. sorry) OH EM JAYY! baju dia sangatlah cantik. & murah okehh? sangat murah. RM29 kot cardigan yang ktorg try ni. serius lawa. sampai ktorg berdua beli baju yang sama, tapi pattern je lain. hee.

next stop? off to M.A.C! woot woot!

kedai ini TERsangatlah cantik. the products i mean. disebabkan saya sudah sangat excited about it days before (baca: dress up & make up!), ktorg pun dengan sukehati nya, pergi try make ups tu satu per satu. 

Fyna was applying the eye shadow on me when the promoter tiba tiba cakap, "here, let me put it on you." wuhahahahahaha! 

excited + happy + tengah tahan gelak + nak nanges punya muka. seronok bila kena make up kan? ni first time kot professionals make up kan. sebelum ni amateur ja. sama ada diri sendiri or kawan kawan.

nama orang itu Bobo Lee. mula mula ingatkan sombong, tapi dia sangat peramah orangnya. siap bagi tips lagi. memang terbaik lah. saya mintak dia ajarkan cara nak buat smokey eyes. & she did. heh. thank youu Ms. Bobo Lee because make up kan i. cantik sangat. i like! hm. so lepas habis bayar barang yang dibeli di counter, i asked her for a photo or two. sangat sweet, dia okay ja. thank you lah. you rock! :D

lain kali sesiapa nak beli barang M.A.C or nak make up ke apa, sila cari dia. haha. 

Fyna kept on saying, "wahh. ye lahh orang tu dah pakai make up MAC kann. of course la lawa." haha. gedik. kamu lagi lawa okengg? oh by the way, kami gila bergambar. so, paham paham je lah ye. bila dah jumpa kembar lagi satu, memang tak lepas lah. kata pun sekepala. 


makan? tayah cakap. masing masing perut tong. :D


yang atas ni, semua di Secret Recipe.
air ini dekat Cinnabon.

oh. and pengalaman yang tidak dapat dilupakan. omigosh. ktorg didatangi seorang lelaki, time tengah minum petang dekat Cinnabon. 

lelaki: assalamualaikum adik. can you do me a favor?
(fyna & me both pandang pelik, terkejut kot speaking tiba tiba)
lelaki: adik, boleh tak abang nak pinjam RM5. abang nak balik KL ni. abang baru keluar hospital. abang tak ada duit sangat sangat. boleh bagi abang pinjam tak?
(fyna did all the talking. my mouth sangat tertutup rapat. tak tau kenapa tak boleh bersuara. terkejut)
fyna: eh. uhh. ktorg pun sebenarnya tak ada duit ni. tak ada duit sangat sangat. sorry la ye.
lelaki: okaylah tak pe.

(actually lagi panjang lelaki tu explain, tapi, cukup pendek tu je lah.)

ktorg menggeletar gila bagai nak rak kot. tak pernah kena insiden macam tu, tiba tiba jadi. Ya Allah. cuak bukan kepalang. Alhamdulillah, nasib baik tak jadi apa apa. baru balik dari hospital terus pergi Sunway Pyramid ye? haihh. >.<

and ktorg beli gelang yang sama! hihik. sukaa :D bertambah lagi lah koleksi accessories ku. nanti saya post pasal accessories pulak. agaga.

to Fyna, thank you sayang temankan shopping! walaupun kita masing masing ngadu penat, tapi sangat best okeh? nanti keluar lagi, i'll pick you up insyaAllah. ;)

amaran awal: 
if anda senang sakit kaki, jangan pergi shopping dengan saya. HAHA.

8 comments

MiSs aNySs said...

sumpah cntek smokey eye. suits u well!

Nana said...

thanks anyss ;)

Misz LollyPink said...

wah...bestnye!!!
tp klu dye mekap 2, wajib ke bli brg kt ctu?hehe

HonEyBuNNy said...

wah...bestnya g shopping...;-)

Nana said...

misz lollypink: haha. tak wajib pun. boleh je pegi mintak tolong dia make up kan :D

honeybunny: best! jom lah shopping lag? :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

comel. brg mac mmg buat muka kita smooth:) love it love it love it;)

Nana said...

kan? haha. SANGAT berkualiti tinggi :D

Nana said...

hee. suka kot. cantik kan kak zara? :)