Penang!

abah kata, "kita balik rumah hari Isnin, awal sikit. abah ada meeting lah nanti." okay abah. tak apa. dekat kampung pun tak ada apa hendak dibuat sangat. asyik pergi kenduri je. tengah hari ini je, dah 2 dah.
________________

before ktorg bertolak balik kampung petang Jumaat lepas, saya dan family singgah dekat Pulau Pinang dulu. sebab abah ada meeting dekat sana, so kami semua kena ikut. sementara dia pergi meeting, ktorg pergi jalan jalan. HEE. tidur satu malam di Sunway Carnival Hotel & siangnya, pergi berjalan di pulau. lokasi yang menjadi pilihan? Pantai Batu Feringghi. (betul ke ejaan?)

adik adik nak pergi ke Georgetown and whatever, kiranya nak pergi ke bandar lah. and as for me & mommy, ktorg nak pergi pantai sebab: 

1. boleh tangkap gambar banyak banyak.
2. duit tak ada nak bershopping sakan.
3. pantai LAGI best.
4. boleh tangkap gambar banyak banyak.

so, disebabkan mak yang bawak kereta & suara saya yang paling merdu kuat antara semua, KITA PERGI PANTAI! woot woot! mwahaha. nak dijadikan cerita, on the way tu, ktorg sesat pulak. terlajak sampai entah ke mana. tapi last last sampai jugak lah. Alhamdulillah. tempat dia lawa. rasa macam nak terjun, tapi sayang baju. eheh.

gambar bajet model. perasan sungguh! T_T



dah puas hati tengok pantai, ktorg pergi rumah kawan lama mak pulak. dia masak sedap! lupa terus konon nak diet. haha. Aunty Fidah, thank you for having us & for the awesome lunch. :)
nak pergi Pulau Tioman! 

3 comments

MiSs aNySs said...

mai penang tak habaq!

LORD ZARA 札拉 said...

weee~

comel tudung tu aaa~

=)

Nana said...

anis: haha. soryyyy. lupa! :P

kak zara: tudung je ke? HAHA. thanks anyway :)