dinner for 5

woot woot! hari ini akan pergi tengok Harry Potter bersama si jantung hati, En. KAM. hee. kucing kucing serta adik adik yang lain, duduk rumah ye? kakak nak keluar. MWAHAHAHA.
________________

kadang kadang, bila ada sesuatu event, or sesuatu yang menghappykan, or yang membahagiakan, or sesuatu yang boleh dibanggakan or boleh diraikan (alaaa.. you know what i mean!), my family akan pergi dinner at somewhere fancy (fancy ke?) to celebrate. for instance, today ktorg pergi makan dia Big Plate Restaurant: Western Food dekat Kampung Melayu Subang (no: 0378591078) sempena kejayaan my youngest brother, Syakir Zufayri Amir dapat 5A dalam UPSR 2010. so kiranya, dinner kali ini untuk dia lah. :)

kenapa sampai jauh nun di sana? hmpfh. entahlah. mereka yang pilih tempat. katanya pernah pergi sebelum ni. tapi saya tak ingatlah pulak? hilang ingatan ke apa tak tau. tapi memang yakin tak pernah pergi. kena tinggal la tu jawabnya. T_T Syafirul nak makan dekat TGIF, Carls Junior lah ape lah. tapi mak tak nak sebab.. entahlah.

apa yang istimewanya Big Plate tu? dah jelas, terang dan nyata, namanya pun 'BIG PLATE', memang pinggan mangkok yang dorg guna tersangatlah big. untuk giant makan kot? ehem. perut saya kecik je. tak boleh makan banyak banyak sangat ni. HAHA.

eh? pinggan siapa tu entah? dahsyat sungguh makan! 
(perhatikan corak di pinggan tersebut untuk lebih memahami cerita ini)

oh, yang atas ini menu untuk abah & mak. mereka share makan. aww. sweet tak sweet tak? haha. abah ngada, dia memang tak makan malam, so dia nak makan sikit je, cubit cubit mak punya Mixed Grill (RM26.50). abah pesan Honey Dew (RM4.80), mak pulak pesan air apple suam (RM3.80).

untuk adik Syafirul, dia pesan Saute Chicken (RM23.50) dan Coke Float (RM5.00). dia punya air sedap, ada ais krim. saya jeles. nasib baik lah benda tu coke. if tak memang dah lama kena kebas. heee.

ehem. si budak 5A order Kebab Petaling (RM23.50) and air favorite dia, Milo (RM3.80). dia cakap dia punya tak best, sebab dia tak gheti nak makan. amek kakak punya jugakk last last. T_T

nana makan apa nana? eheh. budak perut kecik makan Chicken Picatta (RM22.00) and air Carrot With Milk (RM4.80). mine sedap! sebab ada spaghetti. woot woot! haha. oh by the way, mesti korang wonder, kenapa lah air pun mahal sangat? sebab air dia pun BIG jugak. mau terkencing if minum satu gelas ni sekaligus. >.<
tengoklah, last last sekali, my Carrot Milk jugak yang paling banyak tak habis. dah cakap dahhh. perut saya kecikkk je. kononnya lah. haha. 
padahal?
perhatikan pinggan tersebut. siapa punya entah? HEH!
abang in Russia, you're missing out!

2 comments

LORD ZARA 札拉 said...

Tengok gambar adalah membunuh diet di pagi hari =__=

Takpe2...

Seafood platter here I come!

Nana said...

HAHAHA. good diet akak. :P