dia suka plastik, plastik cool!

hasrat untuk derma darah belum tertunai lagi. bila nak pergi ni? kesian orang yang tak cukup darah tu. saya kena tolong mereka. :) if jadi untuk menderma, ini merupakan kali ke 3. jom derma jugak, nak? 
_________________

sekarang ni kan banyak betul kempen untuk mengurangkan penggunaan beg plastik dalam kehidupan seharian. setiap hari Sabtu, is a No Plastic Day. unless if nak jugak, kena bayar 20sen. then, ada siap promote paper bags lah untuk bawak bershopping for groceries or whatever. macam iklan adik comel Mia Sara Nasuha dekat TV3 tu, plastik ambil masa 500 tahun untuk pupus. so jelas menunjukkan bahawa, plastik sangatlah tidak elok untuk digunakan walaupun ianya berwarna warni.

TAPI.

ada satu makhluk ni sukaa sangat dengan plastik. if letak plastik depan hidung dia, confirm dia akan masuk & duduk dekat dalam tu sambil buat muka comel, sukanyaa. plastik plastik plastik! if nak buat jahat ke, senang je. umpan plastik dekat dia, tunggu dia masuk, then angkut terus baling dekat tong sampah. tak payah susah susah nak buat macam mouse trap ke apa. 

makhluk tersebut ialah: Ginger.



bagi dia, plastik cool! 

2 comments

LORD ZARA 札拉 said...

alololo...

comel amat...

pengakuan jujur - kak zara suka tengok kucing, tapi nak dekat adalah penakut. sekian.

sobs.

zaira said...

aaaaaaaaaaa! kucing comey seperti arwah kucing saya.... isk2 :(