padat dan penuh emosi

game Baking Life di Facebook memang SANGAT ADDICTIVE! i dont know about others, but, i found myself constantly playing that game. snap. 
_________________

hari ini, boleh kata ialah hari yang penuh warna. haha. to me, hari ini hari yang interesting, full of colors and, boleh dikategorikan sebagai one of the best day i've had so far. 

1. bangun awal daripada biasa - something yang amazing jugaklah. HAHA. if tak, kelas pukul 9pagi, 8.30 naik bas, tapi pukul 8pagi baru nak celik mata.

2. walaupun sampai ke Dewan Peperiksaan PSZ agak awal, tapi malangnya orang lain LAGI awal. so, end up, kelas ktorg semua antara yang paling lambat sampai. haha. syabas 1-SAW! terkedek-kedek masuk, muka tunduk bawah je. semua pandang. malu kot. haha.

3. kawan-kawan bagitahu lecturer Calculus ada nak jumpa beberapa orang petang pukul 3pm di H106. mula-mula terfikir jugak, sebab apa yeh? tiba-tiba je panggil. scary. hm. tapi tapi, agak lega, nama saya tidak tersenarai.

4. lepas lunch dengan kawan-kawan, saya buat keputusan untuk ikut sekali jumpa pensyarah Calculus. sebab nak tanya dia a few questions yang tak boleh jawab. janji nak pergi sama-sama pukul 2.30pm. so, untuk mengisi masa lapang, online lah sekejap. nak study memang malas gila time tu. sejam lebih je pun.

5. bila dah siap pakai tudung semua semua dah, text Sarah, "bila nak pergi ni? nak gerak pukul berapa?". tengok-tengok, mereka cakap, "dah ada dalam bas dah." wuh! sedih yang tak terhingga. sampai hati korang boleh lupa nak bagitahu? jalan la pergi dekat bas sorang sorang.

6. sementara tunggu bas bergerak, call si jantung hati, mengadu dekat dia. sedih rasa ditinggalkan. HEHEH. biarlah nak ngada sekejap! :P

7. Sarah call, minta maaf terlupa bagitahu. tak ada apa lah Sarah. :)

8. sampai di H106, dapat markah Test II Calculus haritu. Alhamdulillah. bersyukur dapat markah macam tu, although masa buat test tu rasa macam tak boleh jawab je. && dapat lah tanya a few questions dekat Dr. Ruzanna. 

9. balik lewat petang. pukul 6pm tunggu bas. 6.30pm bas tak jalan lagi. 6.40pm STILL tak jalan lagi. MANA PAK CIK NI PERGI? TADI DIA JUGAK YANG SURUH NAIK! adoi. sakit jiwa tunggu. dah tertidur-tidur dah dalam bas tu. dah la solat Asar pun belum lagi.

10. sampai dekat kolej, dah azan Maghrib. whatt? Asar pun belum. Ya Allah. pak cik, lain kali if tak nak bawak bas, jangan suruh kami naik ye? terima kasih.

11. naik bilik, terkedek-kedek solat Asar & Maghrib. then turun bawah beli makanan sorang sorang. kenapa sorang? kawan-kawan ajak pergi Wangsa Walk Mall makan Pizza Hut sekali dengan mereka mereka semua. tapi, entah rasa macam malas nak pergi. sorry guys. :)

12. sementara tunggu makanan yang dipesan siap, si jantung hati call. aww. i love you sayang. sembang sembang dengan dia sampai makanan siap. then tak pasal pasal kena tegur dengan mak cik cafe, "cakap dengan boyfriend ehhh?". then dia gelak-gelak. haha. eh mak cik ni, pandai je. xD

13. masuk bilik, makan & sembang-sembang dengan roommate tersayang. then, tulis blog, sambil berMukabuku & berBaking Life.

14. rindu si jantung hati yang sungguh amat sangat. tak tau kenapa. haih. :(

all in all, i realized that my life is filled with many amazing people. i feel so blessed to have known you guys. im very lucky to be surrounded by these super great people.
you guys are better than hot chocolate with marshmallows.

2 comments

shazzy :) said...

yeah saba jelah yg paling penting tau :)

Nana said...

haha. thanks shazzy ;)