budak darjah 6?

walaupun cuti 1 hari je, but, HOME SWEET HOME! hahaha. :D

_______________

pagi ni, exam Applied Mechanics. Alhamdulillah boleh jawab. markah? err. tak tau lahh. Prof. Ir. Dr. Abdul Karim Mirasa, lambat-lambat lah sikit tanda kertas tu ye? HAHAH. 

on the way back home (2pm), singgah dekat Maybank Berhad, Taipan. because nak bukak account baru. pergi sana dengan berbaju kurung lah. baju kuliah pagi tadi tak tukar lagi. hahaha. my attire was simple - baju kurung, tudung bawal hitam, beg, kasut gladiator; no heels.

then, sambil tengah tunggu-tunggu turn tu, tett.. tett.. tettt.. tekan phone. bukak lah macam-macam untuk menghilangkan rasa bosan daripada nganga je tengok orang keliling. tiba-tiba abah panggil, saying that my turn is next. oh, okayy.. tutup phone, pegi berdiri sebelah abah yang tengah duduk depan meja kaunter.
Officer Maybank tu nak pergi fotostat something kot, so selisih la dengan dia sekejap, dia cakap ni:

officer : "adik nak bukak account baru ye dik?"
me      : "yeah saya nak bukak account baru."
officer  : "okay. adik ada IC?"
me      : "ada."
officer  : "okay, adik bagi IC. tolong tunggu sekejap ye."

lepas dah bagi IC kat orang Maybank tu, she went off untuk pergi fotostat kot dekat dalam office. then abah tiba-tiba bersuara;

abah : "nasib baik kakak ada IC, if tak, dia ingat kakak budak darjah 6."
me    : "HAH!? budak darjah 6? kenapa pulak? hahaha."
abah  : "ye lahh."
me    : (dalam hati gelak sorang-sorang. dengan badan tinggi melalung macam ni ada ke orang fikir budak darjah 6 lagii?)

****

tiba giliran, dekat borang tu tertinggal satu maklumat, officer tu cakap:

"dik, letak NAMA SEKOLAH dekat bahagian ni, dik."

memang dah tergelak dah kot! HAHAHA. nama sekolahhh? xD
dalam hati, 'woosh. mudanyaa! ahaha. sukeee.'

so, dekat bahagian yang dia suruh isi nama sekolah tu, i put there, UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA, KUALA LUMPUR. hahaha.
itu nama sekolah saya ye kak? :)
budak darjah 6 ni? dahsyatt.

4 comments

LORD ZARA 札拉 said...

budak darjah 6?

bila nak ambil UPSR dik?

*gelak guling2*

^__^

Nana said...

saya takde langsung muka budak darjah 6 kann kak? hahaha. cis. mereka puji lebih-lebih :P

LORD ZARA 札拉 said...

masalahnya muka budak darjah 6 sekarang matang2~

itu masalahnya~

kih kih kih.

muka Kak Zara ada macam budak sekolah ke? ada ke? (setiap kali pergi tournament atau apa je yang melibatkan KOKO, bawa budak sekolah, mesti orang ingat ku Tingkatan 4)

huh!
kena ngorat dengan budak sekolah mana best. sobs~

=p

Nana said...

WHOA! daripada 23 tahun jadi budak tingkatan 4? hebat tu kak! ahahaha. bangga skettt xD