a new place to stay

okay, soooo.. result UPU dah keluar. setelah menunggu for like, how many months? wuih. berjanggut! hahah.
but sadly, jawapan yang diterima bukanlah seperti yang disangkakan. i didnt get my top choice university. dapat pilihan yang ke-4. ehh i mean, i did get my top choice punya university, that is, Universiti Teknologi Mara (UTM) but then, bukan course pilihan. mhmm. tidakk. my 1-3rd choices was architecture. tapi, tade rezeki kot. dapat civil engineering, my 4-8th choice.

untuk universiti pilihan pulak, memang UTM nombor satu di hati lahh. (besides LKW. haha)
memang apa yang dihajati, dapat, tapi tu lah. sedihhh sangat because tak dapat archi. i've tried for like, hm.. how many times now? thrice? tapi yeah. still tak dapat tempat jugak dalam IPTA. maybe this is a sign for me eh? to stop trying. because memang tade rezeki? hm.

tapi, entah la. to be an architect has always been a dream of mine. since i was a little girl. ingat lagi, masa kecik² dulu, tade kerja je, mesti amek buku latihan kecik nombor 11 tu, & then start drawing house plans. bila dah siap, dengan bangganya tunjuk dekat mak. haha. yeahh. lukis lah rumah idaman sendiri. ada bilik macam ni. ada fountain macam tu. ada tangga la. everything i could think of at that moment, sure tangan yang akan buat kerja. minda hanya memikirkan, tetapi segalanya akan dihasilkan melalui tangan. :)

at that very moment, segala idea datang mencurah-curah. and setiap lukisan yang dihasilkan, mesti lain² design dia. konon, yang drawing ni, untuk rumah orang tu. yang lain, untuk rumah orang ni pulak. siap lukis kereta lagi kat porch. hahah. not to brag, but my drawings were pretty good. ey? AHAHAHA xD

thats why bila sekarang ni, tak dapat course pilihan hati, rasa macam nak menjerit-jerit ja. eventhough sometimes rasa macam, "alahh. tape lah. ape salahnya if jadi engineer kan? why not u just try nana?"
but then, there's that little girl inside of me yang macam, screaming "NO! I WANNA BE AN ARCHITECT NO MATTER WHAT. IT HAS BEEN MY DREAM TO BE ONE!" and thats why i keep on fighting untuk dapatkan course itu jugak.

i will do whatever it takes sampailah apa yang dihajati tercapai. i wanna make that 'little girl' inside of me satisfied dengan apa yang dihajati sejak dari dulu lagi. selagi dia belum puas, selagi itu saya akan terus cuba & mencuba lagi.

for the mean time, hm. i guess i just have to study civil engineering la ehh? haha. sampai boleh tukar course.
haih. bosan sungguh dapat campus dekat KL. why not in Skudai, Johor? jaohhhh la sikit dari rumah. haha :P

okay okayy stop! ish nana. you whine to much! STOP WHINING CAN YOU!? be grateful of what you have. people out there are struggling and fighting to get what you have now. dont you realize how lucky you are? orang kat luar sana ada yang tak dapat langsung universiti or even courses yang dorg nak. how do you think they feel? *sighs

i guess, starting from July 4th, my life will change a 360 degree. im gonna be a student of Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Awam in UTM, KL. hahah. cant wait to see how everything will progress. hm.

No comments