kami sehati sejiwa. i love him, very much!

disebabkan seriously terlampau sedih pasal hal ni, i cant bear to not write a post about him. S.O.S! garfield demam panass. :(
mata dia berair, hidung selsema, badan panas & lemahh sangat badan. sedih tengok dia lembappp ja. if tak, berlari ke hulu ke hilir. kadang² sembang apa tah dengan kucing ktorg lagi satu, Ginger. tapi now, dia tade da cmtu. a 360 degree bertukar.

tapi selera makan dia still ada lahh. hahah. coz each time dia nak makan, orang yang akan dicari - me. mak will be like,  

"kakakkkk! garfield tak nak makan. dia tunggu kakak suap." 
"kakakkkkk. garfield tengokk je pinggan tu padahal mak da letak da ikan." 
"kakakkk. garfield nak makan ni. meh la suap!"

HAHAHA. i dont know since when i start ajar suap² dia ni, tapi.. he's soo used to it now. dia TAKKAN makan if 'kakak' dia tade untuk suapkan. even if ikan tergolek da dalam pinggan dia. yes, takkan. haha.

i'll be like,  
"okay okayy.. jom garfield, makan?" or  
"come garfield come! makan. ni.. fish. nak? haaa.. pandaiii.."
then i'll usap² kepala dia sambil suap ikan kat mulut. ahaha.
habis segala ikan yang ada kat pinggan. :)

if dia dekat luar, panggil je. "garfield, garfield!", kejap lagi dengar la loceng kat leher dia. ketingg ketingg ketingggg..berlari-lari masuk rumah. "come garfield. kita makan nak?" selalu dia akan balas balik. "aurrwww." haha. & i'll say, "pandaii garfield. sayangg dia." usap² kepala dia. he even get a kiss sometimes. no, most of the times. haha :P
even bila dia dekat mana² pun, bila 'kakak' dia panggil je, ajak dia makan, ajak pegi ruang tamu, mesti dia nak. ikottt je bontot. haha. if orang lain ajak, melanguttt ja tengok muka. buat muka sardin & then macam fikir, 'apa kau nak?' ahahah.

hm. oh. and mak cakap, dia start demam since my result UPU keluar. ceyy..kununnya la kan, bila dia dapat tau that im goin, dia terus demam. because, on 19th result UPU keluar, on 20th dia da start demam. everyone pun, dalam 19th-21th June dok cakap kat garfield,  

"haha garfield, nanti kakak nak pegi dahh. siapa nk suap garfield makann?" 
"abes laa. tade sapa nk suap garfield makan da. hahaha " 
"siann garfield. nanti kakak pegi, garfield tak lalu makan. kesiann dia."

semua gelakkan dia. kesiann garfield. tekanan emosi. :/
i'll be there to comfort him back,  
"kakak pegi sekejap je. nanti kakak balik, kakak jumpa garfield okay? garfield kena jadi good boy, makan byk² & tamo malas tau?"
dia akan pandanggg je muka. & thennn.. kena cium lagi. haha :)

and yeah, until this moment, sudah 3 hari garfield demam. since 20th. & tak menunjukkan tanda² nak baik pun. ubat da bagi. :/
dia even susah nafas. mesti guna ikut mulut. & selalu sangat bersin. & asyik tidoooo ja. nampak keadaan dia lemah sangat. serious sedih laa. :'(
dia even tidur berdengkur. macam orang. before, tak. i mean, if kucing purrrr purrr.. tu biasa lah. tapi no. this one memang BERDENGKUR. because hidung dia tersumbat kan. nafas guna mulut. cmtu jadi. hmpfh.

oh. and these two photos, were taken tadi, a few hours before. garfield was in my room. ajak dia tidur sekali. nanti kakak nak pegi, rinduuuu plak kat garfield. :) selalu dah bawak dia tidur sama. tapi, saja now nak bawak jugak eventhough dia demam. sayangggg. nk buat macam mana. aha.
bila angkat dia ja, lembik sangat. macam tade tulang da. && tak bunyi langsung. if tak ada la meow² skett. ni, dia bukak mulut, tapi nono suara. hmm.. :|

p/s: haiwan boleh faham apa yang kita cakap dekat dorg. so, dont play playy ehh. mind your words around them. 
p/s: Ginger tak susah macam ni. dia tu makan 24/7. sebab tu la perot bunchet! haha.

oh. here, tengok lah. muka garfield terok sangat. that poor thing. :'(

 

No comments