supermom

Mother's Day da dekat. so i wanna post a blog about my mom. :)
she's an amaaaaazing person. she's very patient. she can put up with me for 19 years now.
dah lah saya ni banyak kerenah. ye kan mak? haha.
the only daughter in the family tapi mengada-ngada. wee. :P

not to mention, adik-beradik yang lain. if i were her, pening kepala dibuatnya. nak melayan sorang². but thats her.

sacrifices that she made for the family. takkan boleh dibalas lah jasa baik mak selama ni. segala yang mak dah buat for us.
its true that sometimes, ada kedegilan yang bertandang di hati. rasa cam nak melawan la ape la. darah muda orang kata. well, for me. i say itu hasutan syaitan. boleh tak saya kata macam tu? haha. come to think of it, kesiann mak bila dulu, kita lawan cakap dia. tanak ikut apa dia suruh. buat apa yg dia cakap jangan buat. kenapa eh? kenapa tak dengar je cakap dia? padahal she knows better. berapa tahun da dia hidup kat dunia ni. berapa byk asam garam dah dia telan.
but why wouldnt we listen?

hm. now bila da besar ni (besar la sangatt), ada kesedaran la sikit berbanding dengan dulu. jahil gila pasal benda² alah ni. tak sedar diri langsung.

okay². tanak ckp panjang² da lah. enough until here.
lastly, to mom, i love you so very much. thank you for everything that you've done for me. you're the most precious person in my whole entire life. i look up to you. and i wish i can have ur patience. still learning. :)

No comments