fun like never before (sorta)

woke up at 7.30am this morning coz i had to attend a meeting in KL. yes, i have a meeting at 19 years old! ahahaha. :P

mom told me that she'll fetch me at 9am so she asked me to get ready ASAP. there goes my plan to go back to sleep. haha. make the long story short..

JAPPPPP!

malas la nak speaking. ketandusan and kemalasan idea melanda diri ini. haha. BM saje lahh. mandarin kang tade sape nak baca pulakk. sume tapahamm. haha.

hmm. so okayy, dipendekkan cerita, at 9am mak amek dari rumah terus ke TNB PJ (office abah) then abah drive terus ke Pantai Dalam, KL. coz meeting tu diadakan kat sana. duhh. haha. office building dia nama MEPRO or somesort? i dont know. but then, kena naik tingkat 3. macam abah suruh. hm. actually, this meeting is about those people yg nak jadi hotdog man untuk Hari Belia Negara 2010 weekends ni nanti. so, dorg nak briefing dulu lahh. bgtau apa kena buat and apa yg ktorg kena tau. yeahhh. :)

then kat office tu, I WAS THE ONLY ONE THERE! WTH!? the other hotdog man sume tak sampai lagi! padahal the meeting was suppose to start at 10am. lembap betul sume orangg. sungguh tidak menepati masa. haha. i had to wait for about 15min baru dorg panggil masuk office.

then bla bla blaaa.. membebel sana sini. a lot of questionings. then.. meeting pun haaaabis! wee.
awal kot? around 11.30am dah habis dah. look look, the even bagi baju and topi for me to wear on Hari Belia nanti. hahah.

"hi, wanna buy hotdogs?" ahahah! boleh imagine takkk?
SANGAT KELAKAR!

balik? abah suruh naik train. *sighs dah orang tanak amek. and tade sape boleh amek. TU LAHHH. ABAH TAK BELI KERETA UNTUK KAKAK! haha. kereta yg i drove before, dihantar balik kampung. jadi kereta untuk kat sana pulakk. there goes my car. haha. but he said, he'll buy me a new one later. bila masuk my 2nd year dalam universiti. haha. okayy, daddy. :)

so alright. my first experience naik train SORANG². kinda scary. dah la sekarang ni ramai betul perogol perompak penyamun penyangak and segalanya 'Pe'..
alhamdulillah my journey balik ke rumah sume okayy saja. pheww! haha. ;D

texted mom saying that i mayyy be late. coz train SANGAT LEMBAP! SIPUT PUN LAJU LAGI!
haha. so i told her, tape lahh. kakak lepak kat subang parade dulu since tade sape boleh amek. so, i waited there sampai petang.

dekat subang parade, WOHHH! BEST GILAAA SHOPPING SAKAN! spend all my money. ehehehe. :P balik rumah, tinggal RM5 je dalam wallet. tu pun seb baik RM5 taboleh beli pape. if tak, LICINNN! hahah.
im not boros. nooooo. absolutely not. hahahaha. cuma, sometimes overexcited sikit. abes lesap sume duit. hahah.
to prove that im NOT boros, time kat matrikulasi dulu, im Shida's personal accountant. kunun! heee. i hold her money for her each week. bila dia nak spend je, dia mintak. because, she's BOROS-ER than me! hahah.

okayy, sangat melencong jauh. apesal cakap pasal shida nih?! if dia baca mula la ngade. wuekk. hahah. shida, i love you. hahahha :P

so, back to subang parade. i got there around 1.30pm. jalan² pusing² amek feel jap nak g kedai mana sampai 2pm. then, makan McD. teringin! haha. tapi, bila dah beli tak selera pulak. bungkus Filet-O-Fish (my fav!) bagi dekat adik kat rumah nanti. :) (saya kakak yang baik! HAHAH)

sambil makan tu, baca la buku jap. saje nak menghabiskan masa. buku 'Travelog: Dakwah Meniti Hari Esok'. mak suruh baca buku tu. haha. baca sajaaa. ;) hm. then, dah bosan baca buku, call Ali. hahah. tade mangsa lain dahh. dia je. eh Ali? HAHAH. i akan selalu buli u okengg! wee.
hm. done talking, done eating.

naik atas pegi PARKSON. tengok baju dorothy perkins. tade yang lawa la for now. if not selalu baju sure lawa² kat situ. sambil jalan² tengok baju, call fyna tersayang. mangsa kedua. hahah. saya sayang mangsa² saya. :D

then pegi VOIR kat ground level. memang pegi parade ni da ada niat nak beli baju untuk mak. so, before i spend all my money on myself, better beli untuk mak dulu. nanti habis! haha. pusing² satu VOIR, jumpa lahh this one baju. verrrrrry nice. RM106.50. after discount 20%, dapat lah less. coz im a member. selalu sangat da pegi beli kat VOIR. the best! haha.

nak pegi cari bag, round² satu parade. jumpa laaa this one bag. simple je. untuk sementara. coz my old dah koyak, hancur, lebur tahap kedua. RM29 je kat Bossini. murah sajaa. haha. ;)
went to Sinma pulak lepas tu. beli sepit rambut. then MPH Bookstore. beli buku 'Cecilia Ahern: The Book Of Tomorrow'. orang yang tulis buku 'PS, I Love You'. i love Cecilia's writing. awesome!
dah ada dah sume buku dia except 'The Gift' and 'The Book Of Tomorrow'. thats why i bought it. hee. :D
RM34.90 harga buku itu.

i think at around 5.30pm baru start nak duduk kot. berapa jam berjalan pusing² parade tengok barang. dari 1.30pm-5.30pm. AHAHAHAHA. tapi taboleh lawan my previous record lahh. pagi, pegi Mid, tawaf berapa ratus pusingan dah. petang pegi Pyramid. shopping kat sana sampai malam. tawaf? tayah cakap. sampai berbekas tapak kaki ktorg dekat lantai pyramid tu. haha. my brother Syafirul yang ikut time tu punyalah bising cakap kaki dia lenguh. i felt nothing! haha. semangat masih membara nak shopping ni. padahal beg plastik keliling kat tangan. tapi, dia suruh duduk kejap lah ape lahh. hahah. ;D
kat parade, at 5.30pm tu pun, sebab dah tade apa nak beli dah. segala keperluan sudah ada. keperluan ke? hahah. more like keinginan. hampehh! =.='
baru je duduk, mak call. cakap abah akan amek jap lagi. oh. perfect timing! haha.
balik rumah, tengok Adamaya. tension lah tengok cite tu! hahah. bunguk punya Dani.

oh annddddd. Hari Belia Negara 2010 kat Putrajaya nanti, i'll be given an all-access pass. weee.
boleh masuk kat mana² yang saya suka. MWAHAHAHAHA. i can walk around everywhere anywhere i want. sambil tu, promote hotdog ikan keli. haha. its nice weh. seriously.
i've tried them before. my dad bawak balik dari office dia. ye lahh, kata company dia. mestilahh anak dia kena bagi aprooval dulu. hahah.

hotdogs tu rasa macam ayam jugakk. tade beza ponnn. ada 2 jenis ktorg jual nanti. Rm5 each. tade kat tempat lain okenggg? hakcipta terpelihara Aqua Malaysia. so, come and buy FROM ME. hahaha. to those yang pegi, i'll see you there lahh nanti. :)

akan ada Jom Heboh jugak on weekends ni. sama dengan Hari Belia lahh. so. confirm akan laaaagi banyak orang. come join lahh the activities yang dorg sume dah sediakan untuk para belia negara. haha. mark on your calendars once again, weekends ni, 14-16th May, Putrajaya. AND beli hotdog from nana. haha.

will update soon. tomorrow im going out. ke Sunway Pyramid bersama rakan². haha.
coming? see you there. :)

No comments