tangkap kering

okay so. my closest friend here, Khadija Qistina has left me last wednesday.
why? she was offered a foudation for Pharmacy kot dekat UiTM Shah Alam.
under JPA. that INTECT thingyy. idk lah.

i pray for her success but at the same time, cam sedih gilaaaaa.
haritu masa dia nk pegi tu pun, da menangis tahap gaban da.
imagine lah. here, we did everything together.
pegi class, pegi lunch, pegi dinner, buat kerja tuto, pegi library,
pegi office, tanya soalan, study sama & everything else lahh..
u get what im trying to say kn? haha.

so yeah. when she left me, rasa kehilangan gilaaaaa.
but then cam, takpe lah. kawan yang lain ada lagi.
though its never gonna be the same again. :)

so yeah. this week, so far everything's okayyy.
no need to do reports for the week. woohooooo!
haha. aman bahagia dunia. kerja tuto pun banyak yang dah siap in advance.
so, wewewewee....

oh yeah. pertandingan choir is next week. on the 25th. omigosh.
gila nervous but at the same time very excited. ;D

oh wait wait waiittttt..
i wanna tell something. baru je jadi semalam. eh. ke kelmarin? entah la.
tak ingt da. tapi baru2 ni lah.

i have a friend here, from Kelana Jaya. ktorg mmg boleh kata rapat la.
we used to talk in MSN selalu. dulu before datang sini.
sometimes i told him my problems. mcm, da kawan baik la.
so, aritu dia mintak tolong i teach him physics.

so i said, tengok dulu coz i have english class at 8.15pm. (kelas ganti)
he said nk pergi library at 9.30pm.
i told him, tengok kelas ni abes pukul berapa dulu eh.
nnt i gtau. so tengok2, kelas abes at 9pm.
i texted him saying that kejap lagi i'll go to the library.

so okayy la fine. tengok², ktorg dua tak boleh masuk library.
why? because both of us tak pakai baju berkolar. like WTF?
baaanyak lagi budak kat dlm library tu pakai baju cm apa, tade plak masalah.
pengawal tak guna. pilih kasih!
adohhh. so okay. now nak pegi mana? :/

dia bagi idea, kita pegi study dekat meja depan dewan kuliah. okay fine.
tak kesah. baru je duduk, bawak keluar buku2, tiba-tiba ada orang datang tegur.
pensyarah kot? she asked kenapa ktorg study berdua.
&& dia boleh pulakkkkkk, suruh khairil,
my friend tu pegi duduk tempat lain, meja lain.
if nak tanya soalan baru boleh datang kat my table.
like wth? because she said, selalu if berdua akan ada pihak ketiga.
OMG! tolong la phm weh.
we're studying! bukannya buat apa pun. ish ishhhh.

then, masa khairil tengah packing his stuffs, she asked me,
"awak ni melayu ke cina?"
i stared at her for about 5 secs, lepas tu baru jawab.
"melayu".
"laaaaa, melayu ke? saya ingatkan cina tadi. hah! kalau macam tu, dua² balik la.
tapayah study sini."

WTFFFFFFFFFFFFFFF weh!?
so okay fine. sebab respect dia, && sebab ktorg fikir,
ktorg pun baru sebulan masuk sini, so ktorg pun packing la nak balik.
on the way tu, bengang gila. adohhh.
menggelabah la pensyarah tu! tah pape lah ape lah. mcm2 ckp. haha.

i said sorry to khairil coz tadapat ajar dia.
he apologized to me coz menyusahkan. haha.
so then okayy la, i went to my room. buat kerja macam biasa.
lama sikit lepas tu khairil call. tatau cmne nk buat soalan physics.
Ya Allah kesian gilaaaa. haha.

i explained tp him through the phone. explain cara² nk buat sume.
twice he called me. soalan lain2. haha.
sampai macam tu sekali. teruk betul budaya kat sini.
adohhh.

hm. so tu je lah kot. for now.
ni nak prepare speech untuk Kemahiran Dinamika pulak.
nanti kena present kat depan.
okayy, later. :)

No comments