architecture: mother of all arts

yes..
i know my SPM result already.
need i say more? haha.

i got what i expected. Alhamdulillah.
memang apa yang target, semua dapat A lah. :)
tengok kemampuan sendiri la en. so, yeah.

nangis? hahaha. masa dapt result tu tak nangis.
serious tak nangis. why?
because amek slip je, terus tutup. tak tengok pun.
macam mana nak nangis en? haha.

then, pegi jauh sikit dari kawan² sume, baru tengok result tu sorang²,
dengan hati yang tenang & jiwa yang bersedia.
& then.. dush. tau da result lepas tengok dengan mata kepala sendiri dekat slip di tangan.
terkejut? yeah sorta. coz memang tak sangka.
tapi the first subject i saw, bukan subject yang baik.
tapi subject yang paling teruk sekali. ha.
result untuk subject tu la yang nampak dulu. :P
tengok dari bawah ke atas. haha.
masa tu terkejut boleh kata la. tapi bila tengok atas je, terus berubah jugak la muka. :)

lepas tu kira berapa jumlah semua. lepas da confirm of what i saw on the slip,
then baru pegi jumpa kawan² lain, tanya dorg "awak dapat berapa?" ; "berapa berapaaa?" ; "kau berapa weh?" ;
"eh u dapat berapa?" ; "berapa A korang?".
macam² lah.

pagi tu, datang sekolah awal gila kot. around 8.30am. saje, for no reason.
because, fyna pun mmg da ada kat sekolah awal en.
so, teman dia kat sana. at the same time, boleh 'tenangkan' fikiran & jiwa raga jap.
haha.
at 9.30am je orang da start datang da. makin ramai yang datang, ktorg makin cuwak.
oh. & guess what? masa cikgu² tengah bawak fail yang mengandungi result ktorg tu,
i cried. YES I CRIED! haha. donno why. but, i did cry.
terlalu menggelabah tak jugak. idk la.
but..
my class semua beratur je oh. teratur sangat.
sengal la korang! asal baik sangatttt ni ha? haha.
yang kelas lain, (especially 5M) main serbu meja kat depan tu. kesian cikgu.
i was in the middle of the line. so, agak lambat dapat result.
memang menggelabah laaaa. nak nangis, tapi tahan. nak jerit, tamau keluar da suara.
so senyap je lah. haha.
bila dengar kelas lain dah ada yang jerit-jerit, lompat-lompat whatever sume,
i was like, "fyna, shit. gila weh. scary oh." coz they were screaming & jumping & screaming & jumping.
haha. tau la korang da dapat result tu. senyap je la en?
we're still in line here!
so time dah depan cikgu tu, like i said, terus amek slip, tutup dengan majalah sekolah & sijil berhenti sekolah. sign paper, then terus blah.
tak pandang orang, tak cakap pape. blah je.
pegi satu tempat tersorok, baru tengok result.

masa tu, semua orang da jerit² da. tapi macam, tak dengar apa oh.
masuk telinga kiri, keluar telinga kanan. gila macam dalam movie. ahaha.
my mind was seriously concentrating on that piece of paper.
lepas tengok je, kawan² semua serbu.
mira fyna fara rina que. semua tanya, berapa berapa??
lepas tukar² slip, ada yang happy ada yang tak.
so we hugged each other. bagi a few advice.
blah blah blah. we talk lah. que sampai menangis. ish ish kamuu.
we stayed at school until around, 12.30pm.
because we went to see the teachers in the staff room upstairs.
they congratulated us. bagi advice itu ini.
& then tanya, lepas ni nak buat apa. nak study apa. & etc.
the best part was, there's one teacher asked me;
teacher: "nak buat apa lepas ni?"
me: "um.. saya fikir nak buat architecture. dengan result macam ni, rasanya boleh ke cikgu..?"
teacher: "bolehh..kamu boleh pegi jauh ni. bagus da ni ha."
me: "okay ke cikgu? rasanya boleh lepas tak?"
teacher: "bolehh. kamu jangan risau lah. haih. ni nanti kamu amek architecture, makin kurus la jawabnya.."

erk. terkejut dengar her words. then i asked cikgu lain plak. wah.
they said the same thing. because, dorg cakap architecture ni susah.
tak tidur malam. kena tidur kat studio. banyak lukis². banyak assignment.
so, kena sabar. tapi, kamu mesti bolehh punyaaaa.
thats what they said lah. was it really that bad? hm.
but whatever pun, aww.
teachers, i love you so much. thank you for all you've done for me. :)

so hm. my friends followed me home. que drove her Viva. ktorg sume naik sekali lah.
ahaha. best gila kot. dorg lepak sini jap.
makan² sume. gila rindu nak lepak together weh.
like old times. :')

yes, as expected. banyak calls masuk. even my friends pun tak abes² on the phone.
haha. fyna, dengan ayan je. mira, dengan family kot.
que, dengan family jugak. fara, dengan ijal. me? dengan semua orang nak gayut. ahaha.
i called azri. i called zul. i called bie. even my cousins at kampung pun termasuk sekali.
haha. texted everyone i know. shakira isk armand & etc.
oh. & my brother called me from Russia. to ask me about my result.
haha. comel gilaaa. he said, "okayy la tu. maybe dulu abah & mak expect high standard sangat,
sebab abang kan. tapi, okayy la tu. congrats lah."
my parents! lupa plak. mommy called me when i was still in school.
she too, cakap okayy la tu. congrats. dah kira bagus da.
i told her, sorry if i disappoint u & daddy. she said ape tah lupa da.
yeah la. because dulu my brother dapat 10As kan.
they put high hopes for me. so, i feel bad for not getting straight As.
hm.

whatever happens pun. i accept my SPM 2008 result.
puas hati because tak aim tinggi sangat pun. target setakat yang mampu je en.
daripada target tinggi² & then tadapat satu pun, baik tapayah.
so, dapat pun apa yang dah target, so okay lah.
& i'll do my very best from now on. especially masa college or university nanti.
& i know i can do better.

like they said, Architecture sangat complicated.
dah minat. nak buat macam mana?
yay me :/

p/s: i got 3B for addmaths. wahahahahiasaisauhshuah.
gila unexpected weh! omg. :P
before this tak pernah dapat B. FAIL JE SELALU!

1 comment

Cai Hong said...

yeap
if u have minat,everything is not impossible:)