wikipedia? hahah

yesterday was my youngest brother, Syakir Zufayri Amir's 10th birthday.
aww. happy birthday dear brother. :)
sorry no presents for you.
kakak tak keluar la dik. :P

so yeah. we celebrate his birthday at home last night.
my parents invited a few relatives to come over for dinner.
she bought him a birthday cake from Secret Recipe a day before.
i chose the cake for him! hahah :D
Chocolate Chip Walnut. yumm.
boleh plak tengah beli cake tu, nampak Fazlin? hahaha.
lupa plak dia keje situ. xD
moving on...


seeee..
he still has no idea we're throwing him a suprise party.
too busy watching tv. Happy Feet is on. xD
the first guest to arrive was my cousins, Kak Ifa & Abg Faizal.
then Abg Khairul & Kak Kalsom.
next was Mak Ndak & Pak Ndak.
oh. even Tok Chik pun ada. along with Mak Ndak Manja, Mak Long & Pak Long,
Fawwaz, Kak Nana, Muiz & Muhammad.
wahh. penuh satu rumah! haha.
gila best.

that night,
tengah orang lain bersembang-sembang, Muiz & my brother, Syafirul,
pegi bukak computer. & diorg dengan dunia diorang sendiri.
the others, continue talking.
yang muda², generasi ke-2, duduk kat dapur.
yang generasi pertama, duduk kat depan, kat ruang tamu.
yang kecik², duduk tengok tv, muka innocent. hahah.


i was curious, apa laa yg muiz & my brother buat dgn computer en.
so, pegi la tengok jap. laa?
tengok wikipedia.
"pasal apa ni?"
"kakak cuba tengok, sekolah ktorg ada dkt wikipedia lah! sekolah muiz mana ada!"
"ahahah. serious? wooo. gila lah. SMK USJ 4 tuuuu."
"haha. ape la muiz. sekolah tak famous."

muiz tak puas hati, still nak jugak type, cari nama sekolah dia, SMK SAAS, Shah Alam.
click click here & there, still takde jugak.
"ahahah. muiz, dah la! tak payah cari da. memang tak ada!" xD
sekolah SMK USJ 4 tersayang ada wikipedia & website sendiri.
tapi SMK SAAS tade satu pun. haha.
kesiannnn.

then pegi depan, dorg semua tengah sembang pasal website Geni plak.
adoh. family tree ktorg.
interested jugak la nak tengok. am i in there? :D
tengok², ada.
WOI! SAPA PEGI LETAK GAMBAR NI!? OMG! BURUK GILA!
hahah. that was my first reaction. abah suruh edit kalau nak.
wuih. terus amek laptop dia. edit la apa lagi. -.-'

around 12am baru balik. lama gila sembang.
makan tayah cakap la. nak pecah perut. hahah.
dengan cake, bubur, bihun, nasi, cucur badak & etc.
fuhh!


once again, to my dearest adik amir,
kamu sudah makan cake, so 10 tahun da la yeh? haha.
he said to my mom, "mak, adik still tak makan cake lagi ni. belum lagi 10 tahun!"
lepas ktorg da suprise dia dengan cake tu, baru dia puas hati.
if tak, dok melalak nak cake, nak cake. haha.
dari mana la dia dapat prinsip tu. :)

No comments