she took my dream car!

i was watching tv & at the same time, enjoying the toast i just made (it was freakin delicious. no idea why.),
when i got a call from mommy. she asked me what i was doing.

"tengok tv lah mak. nak buat apa lagi."
"ala kesiannn. haha. buku haritu dah habis baca dah?"
"dah lameeee dah. dah takde buku untuk dibaca dah. tu la. smlm weekends, kakak ajak mak pegi beli buku mak tanak. busy la ape la. bila dah keluar, nak balik la itu la ini lah."
"ala. da semalam memang busy. weekends tak payah la nak beli itu ini. memang sibuk dengan benda lain."
"hmm."
"pegi Subang Parade nak? pegi MPH kat sana. pastu kakak pegi la round² Subang Parade tu. nanti mak ambik."
"WOH! SERIOUS? why plak tiba²?"
"haha. dah tu, kakak nak beli buku sangat. pegi la Subang Parade. mak hantar kejap lagi."
"ala. pegi sorang?"
"ajak la adik ariff... ehh. tak boleh. jangan ajak adik ariff. dia balik lambat. mak nak balik around pukul 1pm macam tu."
"abes tu? pegi sorang?"
"ajak la kawan² kakak. sambil² round tu, cari la keje sekali."
"serious? wahh. okayy okayy."

haha. tiba² je oh my mom bagi keluar just like that. selalu problem gila.
ni, lain plak. ish.
but, wtv la. dah dia bagi pegi, tayah banyak cakap lah. terus call mereka².
mira tak boleh. kena kerja Kumon. fine mira. kesian kamu.
fara? yay! fara boleh.

so we pick her up at her house. then terus gerak parade.
sampai sana, fara nak makan. The Chicken Rice Shop jadi pilihan.
i've already ate. so, order iced lemon tea je lah.
sambil tu, we talk talk talk talk like there's no tomorrow.
haha. lama jugak lah duduk situ.

then gerak pegi MPH. ktorg duduk sini pun lama jugak.
pusing² tengok buku. padahal buku yang nak dicari dah jumpa.
saje. best tengok buku banyak². haha.
next, pegi Parkson. blah blah blah.
ingat nak jump fyna kat Sushi King. tengok² dia tak datang kerja.
hampehh.. jumpa ayan je lah. cakap² dengan dia sekejap.
then jumpa iffah dekat Voir.
again, talk talk talk. fara even pegi try baju. haha.
nak beli baju baru untuk keluar dengan ijal. comel gila! :)

its already 5.15pm. mommy is gonna pick us up soon.
so, we waited for her dekat bus stop just like told us to.
balik rumah, fara dapat kereta baru.
OMG! hahah.

her daddy bought my dream car! :'(
they bought Viva weh. omg. this is sooo unfair.
i wanted that car first! haha.
fara turun from my car je, lompat² like a little girl dapat candy.
comel gila.

tak puas hati ni. turun kereta, tanya her dad,
"uncle, uncle beli kereta ni berapa?"
"40 tp 44 macam tu lah."
"alaa.. kenapa uncle beli kereta ni jugak? saya nak! haha."

lepas da stay situ tengok kereta sekejap, me & my mom pun gerak balik la.
fara was still so happy about the new car. haha.

balik rumah,
1st: happy sebab dapat buku baru beli. Cecelia Ahern ; Thanks For The Memories
2nd: lucky sebab fara bagi pinjam buku Cecelia Ahern ; PS, I Love You
3rd: jealous sebab fara beli MY Viva. haha.

malam tu, odw to giant (yeah. mommy told me to follow. so i had to.), daddy asked me.
"kakak, kereta MyVi warna hitam cantik ke?"
"MyVi? okayy la. MyVi macam kereta Jazz ni jugak la kan? tapi kereta Viva lagi best. Viva.. Viva.. abah beli la Viva, abah.."
"Viva? kenapa?"
"ye la. Viva kecik je. comel what."
then my mom interfere.
"tapi Viva kecik sangat untuk long distance kakak. seat dia keras."
"kenapa plak?"
"ye lah. Viva tu if lets say kakak dengan abang nk bawak balik kampung ke, tak selesa la sebab seat dia tak sedap duduk."
"tak pe lah. so, Viva tak bagus just sebab seat dia je?"
"tak la..."
then daddy talk to mommy.
"Viva save minyak ke?"
"Viva sama jugak la macam MyVi semua tu. yang paling save minyak, kereta ni lah. sangat sangat save minyak."
(i made weird faces da kat belakang. urgh. stop talking about this car! i hate it. haha.)
then i interfere.
"if nak save minyak, Savvy pun save minyak what."

blah blah blahh. all the way to Giant USJ asyik cakap pasal kereta je.
even timbul pasal my driving lessons. hahah.

oh. i forgot! Zul asked me out on a date. haha.
the date is suppose to be today lah (20th Jan) tapi,
dah dia bagitau last minute (masa maghrib baru ajak), so, tak boleh la.
you have to tell me earlier okay zul? :)

he said he was sorry bagitau lambat. so then, we postpone the date.
he said nanti dia akan bagitau bila. haha.
okay zul.

we texted each other sampai pukul 1 pagi ni. hahah.
since maghrib sampai pagi. & then, dua² tertidur, tak balas message.
hahah. dia yang tak reply mine! :P
pagi ni, he woke me up with his sms. haha.

oh. even fazlin call. we talk but tak lama sangat coz he has to go to work.
he wanted me to be his so-called 'pemberi-semangat-untuk-menaikkan-stamina-but-at-the-same-time-teman-untuk-jogging' dia.
haha. he said "you're the only one yang i rasa boleh naikkan semangat i."
ye fazlin..

& now here i am. writing down everything here. :)

No comments