125?!

haha. i did so many things today.
i mean, no not really. but a lot had happened today.

in the morning, like usual, i didnt do nything much.
stay at home, watch tv, continue read the english novel mom bought for me (Cecelia Ahern - A Place Called Here), eat, read again & wtv else.
around 4pm, mom came home to pick me up.
oh. i forgot. syafirul followed us too. :)
so, then we went to Taipan to send some stuffs to my brother in Russia.

omg. gila banyak barang! hahah.
the DHL worker tu pening gila macam mana nak susun dalam kotak.
with DSLR cameras, ipods, tripods, rice cooker & etc.
finally, dapat jugak masuk. overall, total package tu, nearly 20kg lah.
actually 18kg but mom had to put those stuffs inside the 25kg box.
why? BECAUSE ALL THOSE STUFFS WERE FREAKIN HUGE! haha. :P

around 5.30pm, we head home.
seriosuly that time teringin gila nak makan pisang goreng & keropok lekor.
but i said nothing to mommy.
then then, she asked me.
"nak beli pisang goreng tak kakak?"
"wahh! nakkkk."
haha.
so, yeah. we bought pisang goreng && keropok lekor on the way back. wahh.
mommy, its like, you can read my mind. i love youuuu :)

at night, before dinner, mommy perasan that one of our fish meninggal dunia.
ahaha. :P
yeah, dia mati. kesian. perut kembung, penuh dengan anak.
tinggal few days je lagi untuk melahirkan, dia mati. :(
&& me, tade kerja punya budak, teringin nak tengok apa ada dalam perut dia.
HELLO?! freakin massive! sapa tak nak tengok en?

so then, amek pisau, bedah perut dia. geli pun ada gak.
few times i said sorry to that fish, though i know dia tak dengar & tak paham. haha.
bila da abes bedah tu, FULAMAKATAK!
GILA APA IKAN NI!? BANYAK BETUL ANAK DIA!

semua anak² dia macam, tergumpal together.
nampak dah biji mata, ekor sume. mmg cukup sifat dah.
tapi sayangnya, mak dia mati. :'(
curious nak tau berapa jumlah semua anak² dia, so i decide untuk asingkan semua satu².
few minutes jugak la buat kerja ni. da la melekit, melekat, semua benda ada.
i used kayu sate tu okayy? not my hand. euw.

so lepas dah asing, i asked mommy to do the counting coz i wanted to take my shower.
went downstairs, i asked her,
"mak, how many?"
"125"
"WHAT!? 125?"
i did a re-count. & yeah, its true. 125. imagine if dia sempat melahirkan, penuh akuarium tu nanti.
if lets say, 50% mati, still dapat around 60 anak ikan. aww. sedihnya. :(

tinggal la kawan² dia yg lain. nasib baik ada 2 lagi ikan yg tengah mengandung.
i hope dorg tak mati.
oh && this one, ikan gemok ni, we name him 'abah' (sempena belikan ikan tu untuk abah. haha) if orang hulur jari kat dalam akuarium, dia gigit.
hahah. geli gila! tapi best. comel je rasa. ;D

then after dinner, we went to giant. sebab my dad ada byk kerja nak buat dgn laptop dia wtv. so, dia suruh ktorg teman mommy.
OMG. berapa kurun dah tak pergi giant!
haha. i think ever since i was in secondary. :P
gila jakun laaaa bila sampai sana. woh.

10.40pm balik rumah. then bukak hamper abah received earlier today.
sempena christmas & new year i think. wahh. best.
ktorg dapat chocolate kisses one box, biscuits, grape drink & etc.
lepas dah abes serbu hamper, online dgn abang yg dkt russia tuuu.
haha. webcam dgn dia using skype.
woh! u looked different mannn!
in a good way of course. my brother handsome ;D
haha.

12am, we're still chatting with him. then tetibe suara abah dari ruang tamu,
"lewat dah ni. pegi tido!"
aaaaahh man! its holiday & we still have to go to bed early. :/
said goodbye to abang just now.
im off to bed.

No comments