ho ho ho balik subang

wahh. gila rindu rumah!
hahah. setelah seminggu berada di kampung.
dari Sept 29th.
sampai sini malam tadi around 2am baru sampai rumah.

gila penat. woosh!
bersempit-sempit dalam kereta Kia tu.
sebab Tok Chah naik dengan ktorg sekali.
so, agak sempit la kereta.
if tak, suppose my seat dekat depan.
tapi sebab ada Tok Chah, kena pindah duduk belakang dengan Kak Siti & adik Amir.

dah la jalan gila sesak. orang ramai balik time tu.
sepatutnya perjalanan amek masa 6 to 7 hours je.
ini dah lebih dari sepatutnya.
memang tension gila la duduk dalam kereta.
dah la sempit, jam pulak. adohhh. :/

bayangkan la. bertolak dari kampung around 2.30pm camtu.
sampai kat rumah pukul 2am. gila lama!
padahal patutnya around pukul 8pm camtu kot ktorg dah sampai da.
tapi sebab jam dekat most of the main highway, lambat la jadinya.

oh. malam semalam ktorg makan dekat Mee Rebus Ramli. dekat perak.
hahah! bayangkan, tengah orang ramai gila kat sana, boleh plak terserempak dengan Cikgu Nik. woooo! apa dia buat kat situ?
pegi la tegur dia. salam² tanya wtv wtv.
laaaaa?! kampung cikgu kat Perlis jugak ke?
dekat Beseri & Kangar. dah dekat sangat³ dah tu.
boleh je pegi jalan kaki. ish.
awat laaaa yang hang tak habaq? if tak boleh kami pi beraya. :D

oh. hari ni, macam hari² sebelumnya, im still fasting.
why? puasa enam lah. sajaaaa.
nak try. && nak dapat pahala macam puasa setahun. heh. :)
gila besar weh dugaannya.
tengok orang semua makan tak kira tempat dan waktu.
sedangkan im fasting. shooshi!

dah start puasa ni dari 2nd day of raya.
sampai hari selasa ni. baru cukup 6 hari.
semua orang dekat kampung bagi pelbagai reaksi kot.
"bagusnya anak menakan Pak Ndak sorang ni. rajinnya puasa."
"laa? puasa lagi ka? sapa suruh? ha. kan da tak dapat makan nasi tomato Mak Ndak."
"puasa lagi? alhamdulillah. bagusnyaaa."
"bagus bagus. puasa lagi na?"


pagi ni bangun sahur makan Oat je.
nasi takde. ye la. baru balik en. bangun la sorang² gi buat Oat.
okay, bukan sorg² sebab mommy tolong.
but, waktu makan tu, sorang² la. x)

around pukul 9am, dah kena bangun pegi tuition add maths kat shah alam.
adoh. sedih gila kot.
tak dapat nak tidur lama sikit.
ish. still tengah mood beraya lagi, dah kena pegi tuition.
spm spm. :/

No comments