september the third


sepanjang August 28th to Sept 3rd, 2008.
macam² benda berlaku.
there's ups & downs.
but, its part of life.
&& i have to go through it no matter what.

sepanjang last week, best sangat.
gembira memang gembira. because i finally get my smile back.
i mean, im smiling back again. :)
which is, a big thing.
because before this, always sedih, down, frowning je.
why? hm. ada lah.
so, yeah.

but then, on last friday,
semua kegembiraan betukar menjadi kesedihan.
omg. tiba-tiba secara mendadak.
pelik memang pelik. memang tidak diduga.
but, never mind lah. terima je semua tu.
terpaksa telan walau macam mana pahit sekalipun.

kesedihan menyelubungi diri sampai hari isnin, Sept 1st, 2008.
eventhough hari Sabtu tu, my relatives semua datang rumah,
tengok my grandma.
drang serbu rumah penuh gila kot.
then ktorg semua chat dgn abang ramai².
aww. rindu je. :)

semua bising gila. sbb pasang webcam.
so, ktorg semua boleh nampak dia. HAHAH!
jerawat batu belambak la abang!
tu la. malas mandi lagi. sejuk konon. xD
they were here sampai malam.
but, hm. entah la.
sometimes, dapat get rid of thing out of my head.
but bila ia datang balik, gah. muka hodoh gila kot.
masa drang ada kat sini, my mind was not really here.
melayang fikir benda lain. :/

malam Sabtu tu, i had a talk with mommy.
ktorg duduk dalam bilik sampai pukul 1 pagi.
macam² la cakap.
dah lama sangat tak cakap macam tu. :)
cakap pasal baju la, pasal family, pasal future & etc.
but the part that i like the most.
we talk about me. hahah.
because i complaint to her, "mak, why mata kakak sepet? & not like mata mak & abang?"
"kakak ikut sebelah family abah kot."
"kenapa pulak? mana ada yang mata sepet family abah. dulu mata kakak bulat je, masa kecik². why sekarang sepet?"
"haha. dulu masa kakak kecik pun, mak dah tau dah, mata kakak tak jadi bulat. sebab dekat hujung mata tu, dia macam panjang sikit."
"panjang? ala. why macam tu? you know what? some people even pernah ingat im chinese instead of malay. & they kept saying about my eyes."
"hahah. tak apa la kakak. advantage apa?"
"ye la kn? nanti senang nak tipu orang. hahah."
"nanti pun kan kakak nak belajar mandarin, ha lagi bagus."
"yeahh. then kakak cakap im chinese."
"cakap kat drang, nama saya Whua Chi Li."
"cili? hahah. apa nama cili? ish ape la mak ni!"

punya lama bersembang, sampai lupa nak wish birthday fara!
wish dia pukul 1am lebih. sorry babe.

on Tuesday, i went to school, met my friends,
had fun, laugh so loud sampai kurang pahala puasa. haha :P
then, buat plan itu, plan ini.
nak pegi bazaar bersama la, nak pegi study group together,
nak buka puasa together, macam² la.
best sangat. though macam sembang biasa² je,
but entah mengapa, diri ini terasa sangat bahagia. :)

even Thevanesh pun datang our class. haha.
TV, u bengong oh! but nvm, saya appreciate your sincerity.
thx for telling me yeh TV. :]

wednesday? yeah. its today.
school? naww. didnt go to school.
why? because ktorg ada photoshoot untuk school magazine.
for 5 Tanjung senior pages. :D
buat dekat taman dekat dengan rumah fara.

pagi², pukul 7.20am dah pegi rumah dia.
fara busuk! tak mandi. :P
sampai sana, main dengan kucing² dia.
ada this one cat, Macy, kurang asam.
muka je comel, tapi degil gila. pegi cakar orang.
omg. tangan saya berdarah. :'(

oh && fara nak tengok my myspace account.
aww. baru tanak online myspace lama².
but never mind lah. dia nak tengok my inbox.
why? because once i told her, my inbox ada 1000++, so dia nak tengok.
tak approve comment punya pasal. then i showed her lah.
i even showed her 'something'.
'something' yang orang lain tak tahu.
&& dia yang paling awal sekali tahu pasal benda tu.
hahah. :D

around 8.30am, fyna sampai.
then ktorg gerak pegi taman tu.
everyone dah sampai. except for adrin, bush & faizal.
lambat punya pasal, ktorg buat photoshoot sendiri.
the five of us. mira fara que fyna & me. :))
tergelak-gelak. sengih-sengih. ke hulu ke hilir tangkap gambar.
semangat posing. fara, awak lawa gila. so, senyap okay? :P



yep. dekat tempat sama 'kita' pernah pergi dulu.
even drang semua pun tahu.
drang nak cakap, but no one said a thing.
takut menyinggung perasaan.
so i was the one yang bukak cerita.
teringat itu. teringat ini.

seriously, dekat buaian, dekat pondok, dekat gelongsor, dekat kerusi,
dekat tempat skateboard, dekat semua tempat lah.
hm. saya buat keputusan untuk lupakan sementara semua tu.
concentrate tangkap gambar, gelak² dengan drang. :D




around 9.30am baru balik rumah. tu pun sebab hujan turun.
hahah. went home, tukar baju blablabla.
& yeah.
i've never felt this good for some time.
today is the best day, so far. :)

No comments