raya

hah. minggu ni tengah trial.
shooshi!
tak habis lagi. ada lagi few papers to go.
haih.

raya dah next week dah.
aww. tak best nya raya tahun ni.
dah la nak SPM. abang pulak tak ada kat sini.
he's in Russia sambung belajar.
gah. family tak cukup korum tahun ni.

tak de da bunyi suara abang selalu bising² sakat ktorg.
tak de da bunyi suara abang selalu bising² suruh ktorg buat itu ini.
&& tak de da orang yang akan menghabiskan kuih raya.
makan banyak gila! hahah.

aww. abang, we miss you lah. :)
raya this year is no fun without u.
no abang no fun. :/

hm. moving on.
selain dari faktor abang takde, raya tahun ni tak best sebab SPM.
SPM! SPM! SPM!
masa tengah raya pun kena fikir pasal SPM lagi.
tak boleh enjoy raya sangat. hah.
greattttt. :|

nak pergi beraya rumah orang, pegi bawak buku ke hulu ke hilir.
buku memang 24/7 with me la jawabnya.
memang tak boleh tak bawak.
because if tak, i know daddy akan tegur.
he'll say, "kakak tak belajar ke kakak?"
aiyooooo. phm2 lah.

oh ohh oh. raya tahun ni nnt ada barbeque.
macam selalu raya² sebelum ni.
this year katanya nk buat dekat rumah baru pak ndak.
pak ndak ada buat rumah baru kat Chuping.
selalu buat dekat Alor Sena. this year idk lah.
rasanya Alor Sena kot. :)

best nya masa perjalanan nak balik kampung tu, dengar lagu raya kat radio.
aww. so nice. ;)
my fav song, lagu Suasana Hari Raya by Anuar Zain & Ellina.
"Berlalu la sudah Ramadhan, sebulan berpuasa.
Tiba Syawal kita rayakan dengan rasa gembira..."

dia nyanyi masa kecik² dulu.
wahh. dengar lagu tu je, serious teringat raya lah.
suke sukeee ;D

next one is, lagu Balik Kampung by Allahyarham Sudirman.
wahh. if dengar lagu tu, teringat kampung nun jauh di Perlis.
serious sesuai gila kot. hahah.
kan lagu tu famous gila.

lets talk about kuih raya. nono.
foooooood on hari raya.
yeah, i like ketupat. but not so much la.
because too common la benda alah tu.
pegi rumah orang ni, ketupat rendang.
rumah orang tu, ketupat ayam.
rumah yang sana pulak, ketupat daging la ape la.

nasi impit? oh nonono. i dont like nasi impit.
idk why. tak boleh telan wooo.
kuih raya? i like tat nenas. yumm!
sedap sedap. :D
almond london? euwww.
bosan laaa. selalu sangat dah kuih tu.
very the common. hahah. :P

raya ni, eventhough tak berapa best macam tahun² lepas,
as long as i have my family, raya selalu meaningful.
cant wait to balik kampung. ;DD

No comments