untitled

ku cuba redakan relung hati, bayangmu yang berlalu pergi terlukis
di dalam kenangan bebas bermain di hatiku.

cerita tentang masa lalu, cerita tentang kau dan aku.
kini tinggal hanya kenangan.

kau abadi di dalam hatiku.
harusnya takkan ku biarkan engkau pergi.

membuat ku terpuruk rasa ingin mati.
derita yang mendera kapan akan berakhir?

hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku.



i really dont know how to say this.
i mean, things has been so messed up lately.
sometimes macam ni. sometimes macam tu.
kejap lagi berubah lagi. then barubah macam tu pulak.

sometimes my heart cakap macam ni.
sometimes dia cakap macam tu.
sekejap sama, sekejap lain.
sekejap dia nak mengaku, sekejap dia menipu.

why? why is this happening?
yeah. its true. memang.
semua ni terjadi lepas perpisahan yang sungguh memeritkan hati tu.
lepas kejadian tu, hati ni memang tak tenteram.
fikiran ligat fikir macam².

yeah. memang. otak boleh fikir macam².
tapi hati? hati ini tidak.
memang tak boleh tipu diri sendiri.
fine. maybe boleh tipu orang lain, boleh cakap itu ini.
but not to myself.
kekadang, hati ni rindu sangat kepada si dia.
apa yang sedang dilakukannya sekarang?
bahagiakah si dia di sana?

tidak ku pinta semua ini terjadi.
jauh sekali mendoakan perpisahan ini.
its the last thing on my mind.
tapi malangnya, ia dah terjadi.
ia sudahpun berlaku.
& i dont think boleh diulang kembali.

menyesal? mungkin.
tapi bila memikirkan segala yang telah berlalu.
entah lah. mungkin lebih baik begini.
mungkin, kata orang kita secocok.
kita sepadan. tapi kita belum cukup dewasa lagi.
no. mungkin aku yang belum cukup dewasa lagi untuk kamu.

biarlah. biarkan saja.
biarkan aku pendam perasaan ini untuk kamu.
biarkan.

No comments