hero zaman moden

kenapa eh?
nowadays lelaki suka sangat bila bercakap or whatever,
sure akan keluar perkataan lucah.
if marah or bengang or whatsoever, sure keluar,
lancau la, pukimak la, pundek, pepek, pancut & etc.

fine. maybe bukan semua lelaki.
but MOSTLY ada attitude ni. kan?

weh. tolong ah.
otak cetek gila!
orang tak pandang la perkataan² macam tu.
you think girls look up to you by saying those words?
you think you're so cool by saying those words?
you think you're good enough?

please. if alasan korang dah terbiasa or apa,
sikap tu boleh diubah kan?
korang boleh je kurangkan or even better, tayah cakap langsung.
if alasan korang, tu untuk melepaskan geram,
apesal tak guna perkataan² lain?
i mean, if bodoh bangang tu boleh la diterima.
but those? HELL NO!

benci dengar orang yang suka kaitkan apa² pun dengan benda lucah.
buat lawak, lawak lucah.
marah, bagi signal lucah. cakap perkataan lucah.
weh. TU JE KE YANG ADA DALAM KEPALA OTAK KORANG?
gila cetek fikiran! gila cetek akal!
senang cerita, gila pervert!

dalam kubur nanti, bukan mulut yang akan jawab segala persoalan okay?
mulut dikunci. kaki, tangan & anggota badan yang lain.
so, jaga mulut.
jangan ingat 'cool' sangat cakap perkataan² cmtu.
& yes. jaga mata jugak!
tak habis² tengok porn.
benda² lucah suka eh?
baca al-Quran tergagap-gagap.

HAH!

p/s: for sure you'll say "eleh dia ni! ingat bagus sangat ke engkau tu? nak mengata orang pulak!"
haha. FYI, im better than you. so what? :)

3 comments

Atheena said...

totally agree with you babe.
boys nowadays are so narrow-minded.
(:

Tuah said...

you obviously havent met alot of good guys :).. i stumbled upon ur blog when i was looking for lyrics to the yuna song sorry if im intruding but i just wanna say that you really shouldnt lose your faith in men.

Nana said...

actually, no. ive met several good guys. them, i have nothing to say lah. memang saya respect mereka. :) but yang lain tu.. faham² je lah. haha.