headache

semalam Khamis, so teringin nak puasa.
plus, puasa ganti pun tak habis lagi. HAH!
pfft.
dekat sekolah rasa penat gila because minum air tak cukup.
lemah longlai je.
sedih gila.

balik rumah, asyik tersadai.
keletihan. nak angkat kaki pun tak larat. :/
bila maghrib je, dengar bunyi azan,
makanan dah ada depan mata,
tapi tak selera pulak nak makan. pelik.
but i forced myself.

& untuk mengelakkan diri daripada terlambat pegi tuition,
makan cepat sikit.
shoot. lambat jugak. sampai tuition dah nak pukul 7.55pm.
padahal start pukul 7.30pm. WTH? ah!
itu bersamaan dengan pukul 8pm! i was late 1/2 hour!
geram gila.

i took a seat but muka tak happy langsung.
no idea why. but memang tak happy sangat².
there's a lot going on my mind masa tu. :|

first lesson was Chemistry. duduk kat sebelah Abbas.
OMG. banyak cakap plak dia tu?!
nk concentrate pun susah. dah la cikgu tengah ajar topic soap.
adohh. dalam hati, i was like, "mann. this boy talk to much! how am i going to concentrate?"
non stop gila. macam² benda dia nak cerita.
okay fine. maybe dia ada stop.
but tu pun for him to catch his breath, around 2 to 3 seconds,
then sambung balik. can you imagine? gah.

then kelas Chemistry habis, pegi jumpa Aisyah.
lega gila kot dapat jalan² kat bawah dengan dia.
ktorg masuk kelas Physics lambat.
Aisyah lah! nk beli air pulakkk. haha.

lepas dah amek nota, nk pegi tempat duduk,
still, sebelah Abbas. sedih gila kot takde tempat duduk lain.
if boleh serious nk tukar.
yang terkejutnya, i was stuck in the middle!
tadi sebelah kanan kosong. ni ada orang duduk plak. haih.
on my left is Abbas, & on the right budak laki mana tah.
sebelah kanan dia lagi, Izzat.
"shit man. why do i have to go through this?
nk tukar tempat ke tak ni? takde tempat duduk lain dah ke?
"

sepanjang kelas Physics, i was suffering like shit.
Abbas kat belah kanan ni asyik langgar² orang.
idk la sengaja ke apa, but tak selesa langsung.
bila dia langgar je, i took my hand away from him.
tapi if senget sangat, kena budak laki kat sebelah kanan ni plak.
nak angkat tangan letak atas meja pun tak selesa. :(
lepas tu buat bunyi macam² la. sepak kerusi, goyang kerusi.
gelak². cakap kuat².
kiri kanan sama je. bising nak mati kot.

daripada pukul 8.50pm - 10.00pm terpaksa tanggung semua tu.
guess what? sampai sakit kepala!
serious. rasa kepala berdenyut gila² masa kelas Physics tu.
tengok jam banyak kali. "bila nak balik?bila nak balik?"
dalam hati i was crying for help.
serious tak fikir sapa dah masa tu. i only think of him.
how i wish boleh mengadu semua ni kat dia. :|
hm. tanggung je la benda tu sorang².

rasa nak menangis pun ada. sedih & geram & marah.
i cant concentrate at all, i have headache & not even comfortable!
omg. ugh.
dengar bunyi loceng je terus meluru turun bawah.
tak toleh belakang tunggu Aisyah dah. i was the first to went out.
cikgu pun tak keluar lagi.
turun je terus pegi kat kereta. thank God abah dah sampai.
jalan laju gila. i have no idea how my face looks like masa tu.
tak fikir apa dah. i think i was frowning. :/

sampai rumah, amek biscuit Lexus makan puas².
HAH. this is me. if sedih or marah or sakit hati or wtv,
food is the best medicine. rasa lega gila lepas makan. :)
then did some thinking dalam bilik.
rasa tak sedap hati blablabla.

teringat nak call fyna & mira.
tanya drang pegi sekolah tak Jumaat(today).
fyna ponteng, mira semangat nak pegi.
fara que pun ponteng. so ponteng jugak lah. :P
i asked fyna a few things masa on the phone tu.
luahkan semua benda.
& tanya dia about this one thing yang berkaitan dengan that guy.
she said, go for it. & i did.
lepas dah on the phone for almost 1 hour.
1/2 hours dengan that guy & 1/2 hour dengan fyna.
i felt good about it.

& i went to bed dengan rasa lega. i can smile again. :]

No comments