so much for drama

today gilaaaa exhausting weh.
oh gosh. dekat sekolah everything kelam kabut gilaaa.
they told me suruh buat skrip untuk drama minggu bahasa semalam.
&& kena habiskan before thursday.
sebab cikgu nak tengok da nanti.
in 2 days! i have to finish the whole script in 2 freakin days!
pressure gilaa weh.

dah la last minute.
kelam kabut. tak tau basic.
blablabla wtv sume.

yesterday plan nak tidur lambat. sebab nak habiskan script tu jugak.
but then, 12am je, okayy byebye. im off to bed.
ngantuk tahap mega!

kat sekolah, kena abeskan jugak.
usunggg la buku script tu ke hulu ke hilir.
haih. still, tak siap lagi.
tension gilakk!
everyone pulak, dok tanya²,
"weh script mana? aku nak baca."
"syazana, u da buat ke script? i nak tengok."
"nana, script da siap? cepat tau."
"syazana, aku tanak berlakon."
blablabla. baaaanyak lagi.

TENSION GILAA!

dengan cikgu yang tengah mengajar kat depan,
dengan orang sekeliling yang dok sibuk² tanya pasal script,
dengan script yang tak siap lagi,
dengan orang yang tak mau bagi kerjasama,
dengan keadaan pressure tinggi gila,
rasa macam nak pergi terjun bangunan je. :(

went home, nasib baik tak tuition.
so i thought boleh la habiskan terus.
computer buat hal. ughh! gerammm.
so fine, tulis dgn tangan dulu.
then, tengok², orang datang nak check gas pulakkkk.
adohh. menyemak je.
around 4pm something, baru aman.

que & fara datang.
bincang² dengan drang, we've decided nak tukar drama.
buat cerita lain.
so guna la tulang empat kerat ktorg ni, type script sume.
bincang apa nak kena buat. apa nak kena bawak. apa nak kena pakai.
they went back around 6.30pm.

tense gilaa lah.
drang balik je, i continued dari mana yang drang stop.
sampai pukul 8pm.
tak mandi lagi.
mommy bising. :/
tak sembahyang lagi && nnt ada tuition.
so naik atas, wtvwtv, then turun makan.

dah tak sempat dah nak sambung.
nasib baik dah buat tadi.
so pegi tuition.
dengan otak berserabut.
macam² fikir.
apa akan jadi. possible ke tak benda ni.
teratur ke drama ni. orang² dia.
jalan cerita dia menarik ke.
tegang gila muka fikir.
tensionnnnnn.

but sampai je tuition tadi, relieved gilaaa.
for once there, i forgot everything pasal drama.
enjoy gila dekat tuition.
i was laughing all the way.
best gila. lupa sekejap.
thx syarah, hafiz, abbas, sein, bubu, 'husband' syarah & etc. :)

but then, balik rumah,
tension balik. pening fikir pasal esok.
tak tau apa akan jadi nanti.
tak tau apa reaksi drang.

dalam hati, praying to God,
tolonglah buat semua ni turn out okayy.
no problems & all.
takut. :|

this is why i hate stuffs yang berkaitan dengan orang ramai.
semua berlainan pendapat.
& susah nk cooperate.
haih. :/

1 comment

fadziyah zaira said...

okayy.. take your time honey... relax.. :)