semi-detached

last sunday.
bosan je takde buat ape.
everyone decide nak duduk rumah je.
because semalam baru pegi genting, sampai rumah around 11pm sumtin.
so, yeah.

duduk la kat rumah sampi petang.
petang tu, around like 5.30pm, parents ajak pegi shah alam.
because nk tgk rumah baru.
so ikut la skali.
sbb saya nak tolong design rumah baru itu. hee :DD

odw nk g sana bosan gle.
da la jalan lubang².
saket kepala je duduk dlm keta.
ish. seb baek la ada ipod :)
oh. rumah tu kat alam impian.
laaaaawa gle. semi-d.
dah sampai, pegi tengok show unit.

mak & abah tunjuk la itu ini sume.
wahh. lawa. "mak, our house mcm ni ke?" "no. ktorg punya lain. yg ni type lain kakak."
"ohh. ye ke? okay okayy."
so tgk laa rumah tu. keliling sana, keliling sini.
suke la architect tu punya kerja. cantik!
kemas sgt. :)

then then, da abes tgk show unit, grk tgk rumah ktorg plak.
odw tu, mak suruh teka, "kakak, mana satu rumah kita?" "err. that one!"
tunjuk rumah yg paling jauh sekali. then she said, "uih, bukan la! yg ni haa."
"oh ye ke? wahh!"

walaupun belum cat lagi, still tengah dalam pembinaan,
but saya dah tgk da plan rumah ni sebelum ni.
abah tunjuk. die tanya, "kakak suka rumah yg mana?"
tunjuk la pilihan hati saya kepadanya.
tgk², die mmg beli yg tu! like, OMG!
abah comel :))

rumah semi-d tu dkt hujung sekali.
shape die sambung dgn rumah sebelah.
together, jadi la bentuk baju/rama-rama.
dia ada sayap kat tepi. aww. suke nye! :D
then abah bwk la g jalan² kat kawasan belakang die.

gle luas & besar & luas! aha.
then i said, "abah! abah! nnt buat swimming pool kat sini satu boleh?"
abah gelak. then he said, "nk buat swimming pool kat sini kakak?"
"yeah. kan best!" haha. :PP
mmg luas la kawasan kat luar.
rasanya kalau sume org tanak ddk dalam rumah, tidur kat luar je pn boleh.
tu pn still ada ruang lagi.
haha.

then da puas cakap pasal tanah kat luar, masuk dalam rumah.
tgk tu tgk ni. dapur la.
ruang tamu la. abah ckp nnt nk extend dapur.
nak bagi besar sikit. i nodded my head :]
&& bilik tetamu lagi. oh. guest room dkt bahagian wing die.
mak cakap, bilik saya di atas guest room. heee.
then naik atas pulak.

nampak family hall first skali. wahh. dah dapat bayangkan da nk letak ape kat situ nnt.
mak & abah agree gle bagi saya design rumah tu dgn interior designer yg drang akan cari nnt. woohoo! :D
then masuk master. wahh. cantik!
walaupun still bersepah dgn simen. haha.
then masuk tandas master. besar.
ada tab besar.

then da puas tu, pegi tgk bilik² yg lain.
"mak, mana satu bilik kakak?" "ni la! dkt bahagian wing die."
masuk dalam tu, wahhhh! best gle!
i got the best room antara semua.
boleh tgk taman, boleh tgk rumah kat kawasan belakang sana, boleh tgk sape yg datang, boleh tengok sunset. semua lah!
mmg best gle la bilik tu. ada tandas sendiri.
okay, fine. mmg semua bilik pn ade tandas sendiri. but, u know what i mean.
heh. :P

then pegi tgk bilik budak² laki yg lain ni.
hahah. adik ariff, adik amir & abang.
oh. abang takde bilik. sbb abah ckp, die masa tu akan ada dkt russia je.
so, bilik ariff & amir je la. ;)

dkt bahagian luar nnt, ada kolam ikan keliling bahagian depan.
tengah² rumah, ada taman mini. wahh. suke la rumah ni.
dah la depan tu ada taman kecik.
boleh je g lepak everyday. :P
kawasan perumahan ni mmg best gle. cantik.

tak sabar sgt nk design rumah baru ni.
abah kata, myb nnt pindah, but most of us sume tanak pindah.
sbb ktorg sume mmg dah sayang gle da dkt subang jaya.
membesar kat sana.
for syafirul & amir mmg la membesar terus kat subang jaya.
but for abang & i, ktorg membesar kat shah alam for like, 4 to 5 years,
then baru pindah subang.
HAHA! saya orang shah alam jugak ke? xP
insyaAllah nnt if ada rezeki, abah ckp pindah.
tak pun, sewa dkt orang lain. :))

1 comment

fadziyah zaira said...

ade swimming pool??? nanti akak datang mandi kat sane leh??? gurau jekk.. :D ciannye my baby... takde bilik... :( huhu