okayy, it was actually 6 years


said goodbye to abang yesterday in KLIA.
gosh. sedih gila. :|
menangis tak ingat dunia da masa nk lepas tu.
tak heran da orang sekeliling.
sedih yang amat :((
hmhm.

yesterday morning ktorg semua satu family pergi makan breakfast dkt USJ3.
then balik tu, pergi SJMC.
tgk muhammad, die sakit.
siann. demam teruk.
sampai masuk ICU.

&&& first time saya masuk wad ICU!
woohoo!
dapat tgk! :DD
haha.

lepas tu, pegi subang parade.
sbb abang nk tukar duit.
happy je dpt g parade! :)
sbb da berkurun yang amat tak pegi sana.
so, jalan².
masuk kedai tu, masuk kedai ni.
pegi beli big apple la.
gado² tengah jalan dgn budak kecik dua ekor tu.
gurau². then masuk kedai TL.
then keluar, jalan².
masuk memory lane.
tgk² kad.
konon nk beli untuk abg.
hampehh! nk beli cmne die da ade dpn mata.
nnt nampak plak. haha.

lepas dah abes tu, balik rumah balik.
abang nk pack barang.
blablabla. dah pukul 6.
kne gerak KLIA da.
sbb abang kena ada sana pkl 8.

so rushing la pegi sana.
before nk pegi tu, sempat plak tangkap gambar.



sedihnya :|
then, singgah sekejap dekat shah alam.
rumah makcik tini. abang nk jumpa tok chah.
say goodbye. siann tok. dia terbaring. sakit.





dah sampai KLIA tu,
abang tinggal wallet dlm keta plak. adohh.
& saya dijadikan mangsa kena pergi amek.
but, nvm lah. dapat jalan & dapat tolong abang before he leaves.
naik je atas, relatives banyak yang dah sampai. :)




so, abang pegi check in.
ramai gila kawan² dia.
total semua skali, 39 orang yang pegi Russia. 9 je perempuan. HAH! =.=
masa die check in, saya merayau!
woohoo! keliling sana. keliling sini.
gila best. syakir & zahin tibe² nk menyemak plak.
lari² kat orang.
baruuuuuu nk aman sikit, dah kena kacau.
haha. layan je la drang. :]

then lepas da puas jalan, pegi tgk abg check in tak abes lagi.
tengah dok busy² tu,
sempat plak tangkap gambar.
BANYAK GILA!





oh && girlfriend abang, kak zaira pun datang.
dgn her family.
wahh! taley bla lah!
jealous kot? :PP





&& yg ni, antara kawan² abang yg pergi Russia jugak.






abang dah abes check in.
boleh buat pape je. but pukul 10, kena ada dekat pintu C17 tu balik.
bayangkan, it was already almost 9pm & we havent had dinner.
laparrrrrrrrrrrrrrrrr!

ktorg sume makan dinner dkt asian cafe.
abah & mak belanja semua orang. ;)
24 orang kot? haha.
extra sedap plak makanan tu.
maybe sebab makan ramai-ramai. :D
sampai 3 meja kena sambung. ahahha.







tengah dok makan² tu, abah semangated tangkap gambar.
muiz, abang khairul pun sama.
tak nak kalah dengan camera gedabak tu. :DD
aww. tengok mak dengan abang, rasa cam sedih gila. :(



dah pukul 10. wuaaaaaaaaa!
abang dah kena gerak da. :((((
masa nak salam dia tu, gosh.
sedihnya. tak boleh nk flashback balik.

i was crying. masa tengah jalan nk pegi pintu berlepas je da meleleh da. :|
abang hulur tangan, i said no.
i wanted to be the last person to say goodbye.
so die salam orang lain dulu.
abah, mak, adik amir, adik ariff, semua before me.
lepas adik ariff, then only my turn.



abang pusing belakang, facing me.
nk say goodbye.
dia hulur tangan.
masa dia hulur tu, lagi la meleleh air mata.
sedih sangat sangat sangat sangat.
i took his hand. salam, then peluk dia kuat² sangat.
macam tak nak lepas.
tak pernah peluk dia sampai macam tu sekali. :(

abang pesan, SPM buat elok².
belajar rajin².
be independent. & jaga mak.
i nodded my head. still, i was crying.
masa tu, orang raaaaaaaaaaaaaaaamai gila keliling.
mostly, kawan² abang & their families.
tak ingat dunia da. nangis mcm gila.
habis bedak yang baru touch up tadi. haha.
ini la mereka.



abang dah masuk gate berlepas.
no turning back da. :|
tengokkk je la abang dari atas.
die tengah berkumpul ramai² dgn 39 orang tu.
the moment drang sume nk gerak pergi je,
EVEYRONE yg ada dkt situ, semua tepuk tangan.
omg. bestnya feeling tu!
i can feel it okayy?
betapa mereka menyokong & mendoakan drang untuk berjaya.
drang sume angkat tangan.





abang wave kat ktorg. keluar lagi air mata.
tengok je die sampai hilang dari pandangan.
then gerak balik.
masa nk tunggu lif, teringat balik yg tadi tu,
saya menangis sorg². sedih lah!
then abah nmpk. abah dtg peluk.
he said, "kakak jangan sedih."

dalam kereta, mak call abang.
die da naik train. da nak masuk kapal terbang da.
semua orang ckp dgn die.
except me. terlalu sedih untuk cakap dgn die masa tu.
so, i sms him instead.
tengah type msg tu nangis lagi. :(
baca apa yg abang balas, nangis lagi. :(((

dkt rumah, nangis lagi.
of course la. die orang yg paling rapat dgn saya.
17 tahun hidup dgn die.
tak kira la ktorg slalu bergaduh ke.
slalu tak sependapat ke.
slalu saya saket hati dgn die.
saya marah² die. saya still sayang die. sangat sangat sangat.
die darah daging saya.

die slalu hantar saya pegi tuition. lepas ni tade lagi.
die slalu bawak saya jalan². lepas ni tade lagi.
die slalu tego saya if ada pape. lepas ni tade lagi.
die slalu jadi role model saya. & lepas ni akan still lagi.

abang, im so proud of u.
all the best dkt sana.
я люблю Вас! :))

1 comment

fadziyah zaira said...

nana? dont u think i'm too "white" in the picture? it scares me... hahaha..:P(kak zaira)