fun at the peak


went to Genting Higlands last saturday.
it was wicked awesome! i had a blast.
i enjoyed myself like shit dkt sana.
i had a hell of a time. :P
haha. woot woot!
lupe abes sume benda.
okayy fine. sure, mmg la i've been there soooooo many times already.
but still, its not the same this time.
i dont know lah.
just, keseronokkan bertambah berkali-kali ganda. :D





plus, ni kira our time untuk enjoy & spend time dgn abang.
because this June 28th, dia nk fly pergi russia.
sambung blaja kat sana.
5 years later only he come back.
so, yeah.
spend time dgn family la ni. :)

ktorg pegi sana around 7.30am.
ate breakfast dkt PJ, then terus gerak Pahang.
then, sampai sana, daddy terus naik to the highest peak because malas nk park kat bawah & tanak naik cable car sume.
so, sampai dkt atas, da beli tiket,
terus cari tandas. wahaha.
everyone nak pergi tandas. xD
all 6 of us. haha.

antara semua tu, i was the one yg PALING SEMANGAT GILA nk naik sume rides yg ada kat sana.
paling tak sabar, ROLLER COASTERRRRRRRR!
&& space shot. wahh.
walaupun da pernah naik dulu, still nak naik lagi.
haha. tak kisah la walaupun kena beratur panjang, janji dapat naik.

oh. the first ride yg nampak kan spinner, usually orang naik yg tu dulu.
but not me. saya sudah BOSAN dgn spinner sbb takde ape pun.
pusing pusing pusing sampai pening.
pfft. naik tu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaast skali before balik, dah malam da. :D



the first ride that i rode was cyclone.
haha. bosan. but still, saja.
naik dgn syafirul && abah.
wahh. abah nak naik jugak! woot woot!
haha. :P
then, ktorg pegi naik tah ape nama benda alah tu.
sungai rejang wtv tah. haha. adik amir gle menggelabah.
jerit-jerit taley bla. benda yg die tak takut boleh la jerit -jerit cmtu.
cuba try roller coaster tengok? senyap engkau.
wahah.








oh. && corkscrew, ktorg dpt tempat paling depan. wahh.
gle best. main fun kart. go kart la tu.
konon fun sangat. but best la.
hahah. syafirul! you loserrrrrrrrrrrrrrr!
i beat ur ass! hahaha :PP





oh && flying coaster yg konon baru tu, naik jugak.
walaupun kena bayar for each person, i think RM6 kot.
woosh. terbang macam superman. hahah.
ada gambar, beli jugak. wewewewe :D

boleh kata kebanyakan rides dkt sana dah pernah rasa la.
sbb tu bosan je.
&& because dkt movie world & dream world australia, rides dia laaaaaaaaaaaaaagi scary & lagi menakutkan dari dkt genting ni.
syafirul & i da try da semua. so mcm, bila datang sini nak naik benda² mcm tu,
rasa mcm, "alahai, ni je ke? bosan gle!". hahah.
ye la. just imagine, dkt australia,
roller coaster die ada yg pusing like gle taley bla punya.
then die punya rides yg mcm kayu balak wtv tu, mmg scary thp gaban pnye la.
ada terbalik² la. jatuh ikut blakang la.
then ada this one type; The Claws wahh gle best.
pusing 360 degrees dkt udara. rasa mcm tengah terbang.
then pusing² sampai rasa mcm nk tercampak la.

&& kalau kat sini, space shot die tinggi tu je,
dkt sana, wayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy higher than that.
way wayyyyyyyyyyyyyyy higher.
sampai rasa mcm nk terkeluar anak tekak jerit.
menakutkan gle.
my family gle suprised that syafirul & i boleh naik benda² mcm tu.
fyi, ktorg mmg thrill seeker.
lagi takut, lagi teruk, lagi tinggi rides tu, lagi ktorg nak naik.
mwahahhaha ;DD

oh && this is to abang.
YOU'RE A CHICKEN!
wahahhahaha xDD
ape laa.
naik pirates ship je dah menggelabah thp mega.
benda tu gerak depan belakang je.
just rasa mcm, gayat sket je.
die da bising, "ah. i hate this! this is why i dont like it."
wahaha. no wonder la if ktorg sume naik rides yg menakutkan,
die duduk tgk dari bawah je.
wakakkaka. i teased him the whole day.
chicken chicken chicken.
wahah. even cyclone yg mcm ape tu pn tanak naek.
like, wth? =.=
ahaha. :PP

saya belajar archery! :DD





naik space shot sekali.
best! sejuk gilaaaa :DD


oh then it was time for lunch.
ktorg masuk dalam.
lepas makan, abah ckp main la indoor sekejap.
so okay, naik roller coaster kat dlm tu.
apa express tah nama die.
pfft. bosan. hahah.
then ada ballet performances.
tgk skejap.
then naik atas g beli tiket untuk snow world.
adik amir gle smngted nk masuk dlm tu.
"adik nk main snow!adik nk main snow!". haha.
i've been there before, dgn trip sekolah.
so saja la nk mengusik dia, ckp kat dalam tu bessssssssssssssssttt.
ada slide la. ada rumah la. blablabla.

lepas beli tiket, mak da nak masuk da,
tgk², tiket pukul 4.30pm. so tunggu la.
it was 4.05pm.
pegi beli cotton candy. teringin gle!
hahah. makan la ramai².
then da pukul 4.30, masuk la dlm tu.
cari jaket & gloves.
masuk kat dalam tempat tu je.
gedebush! ais kena muka.
wahaha. siot gle adik amir!
orang punya smngt nk masu sana dgn aman, terus tak jadi.
warghhh! snow fight!
abah, adik amir & syafirul vs me. tak fair! :|
terkejar-kejar dlm tu nk lawan. baling snow sini sana.
terjatuh la. terkangkang la. terseliuh la. licin.
haha. then naik atas rumah tu, main slide die, jatuh ke bawah sakit bontot.
licin & laju gle turun.
hahah.

then pegi naik pelampung kat atas tu pulak, turun ke bawah.
weeeee. :DD
da turun tu, tudung buat hal. ugh.
bukak la gloves, nk betulkan sbb TAK BOLEH betulkan dgn gloves.
then da abes betulkan tu, cpt² masukkan balik sbb tangan da kebas.
omg.
tgh time org smngt betulkan tudung, gedebush! kena baling snow lagi.
tu abah yg buat. kurang asam!
warghhhh! balas balik! debush debush! amik banyak gle.
guna dua belah tangan.
wahahah. you're messing with the wrong person. :PP

adik amir tak puas ati. cari pasal.
baling snow kat orang, tapi pengecut.
orang kejar, die naik atas rumah. ahahah.
then baling snow ke bawah, kena kat orang lain. haaaaa.
drang cam, ckp dlm bahasa cina ke ape tah. tak phm.
yg phm snow je :D
then drang ramai² satu gang lelaki amek snow balas balik, baling kat die dari bawah ke atas.
hahah. saya dapat bantuan! wehehehe :DDDD
ktorg berganding bahu lawan adik amir & syafirul kat atas rumah.

geram tak kena snow tu kat die, i slowly naik atas tangga rumah tu,
dgn snow BAAAAANYAK dlm tangan, cari adik amir senyap²,
da jumpa, haiyarkkkk gedebush! kat muka die.
wakakkakaka. kena tepat! puas ati weh! puas ati!
wahahhaha. gelak mcm gila da kat sana. muka die penuh dgn snow.
PADAN MUKAAAAAAAAAA! wahahah xDD
then larikan diri turun bawah guna slide.
weee gelongsor ke bawah. die still cuci muka & spec die.
agagag :PP






turun bawah, ada nk buat photography plak.
one whole family. but tak complete pn.
abang tak masuk, so kurang satu.
photographer comel! hahah x)
then da lepas tangkap, pose sini sana, senyum itu ini sume,
sambung lagi lawan². haha.
tengah semangat melutut nak amik snow byk² ltk dlm tangan,
tibe², gedebush kena snow banyak gle kat muka.
abes basah kuyup. & spec sume tak nampak. penuh snow.
tgh nk bukak spec, dgr suara budak tak guna tu gelak kuat².
kurang asam engkau! kerja budak kecik tu. bangga dapat balas balik.
siot gle. wargh. lari kejar die. debush debush debush! baling balik.
abah & mak dah keluar da sebab da cukup masa.
ktorg je gedik stay dalam tu lagi.
nk tunggu kena halau betul² dulu.
hahah :PP

then da puas ati balas dendam, keluar la.
hidung, tangan, mulut sume kebas sebab daripada panas pegi sejuk pegi panas balik.
tgh mak & abah nak bayar untuk gambar, i said to abah, "abah, kakak nak jagung boleh?"
hahah. teringin! sama macam cotton candy tadi.
plus, tgh sejuk lagi, so nk something yg panas.
then abah bagi duit. pegi beli 2.
sbb abah nk jugak. mak? she said share je.
so, i ate the jagung with syafirul & adik amir. abah dgn mak.
abang? die tamau.

then da abes snow world, pegi outdoor lagi.
main itu ini sume.
sampai like, around 7pm cmtu, still main lagi.
tak puas :D
pegi main archery la.
itu ini sume.
kebanyakan rides yg ktorg naik, sume dapat duduk depan skali.
wahh! our lucky day.
haha.

masa nak naik corkscrew tu, bayangkan konon² macam final destination 3 la.
roller coaster terjatuh, tergolek.
sbb mmg track die sama warna merah, roller coaster pun sama ada pusing².
hahah. tak de keja. pegi bayangkan plak. x)
laaaaaaaaaaaaaaaast skali pegi main super tabaggon & spinner.
super tabaggon best jugak la.
laju gle. woot woot! :))
spinner tu, da beratur, ktorg punya gelabah takut tak dapat seat dkt belah luar.
tgk², dapat jugak. haha. :P
sementara nk tunggu benda tu jalan, dkt sebelah ada dua orang lelaki.
tibe² tah cakap ape tah dgn kawan die kat luar, tanak main.
saya terdengar, gelak la dkt apa drang ckp tu.
haha. lawak. xD

drang pelik je apesal la budak ni gelak, dok pandang pandang.
then i was like, pandang belah kiri je la.
yg kat depan tu tibe2 tego, "dari mana?" "subang" "ohh subang? ktorg dari shah alam"
"oh eh?" "haa. ktorg belajar kat shah alam" " oh. uitm eh?" "no. bukan uitm. tau tak apec college? mesti tak tau kan?" "err. tak. haha" "ha. da agak da. ktorg dari situ la. da nk grad da ni, lagi seminggu je. ni tgh nk enjoy la ni" "oh ye kee? wahh"
i thought da abes takat tu je, tgk2, sambung lagi.
"datang sini dgn sape? family ke?" "haa. yeah. family" "ni form berapa ni?" "oh. form 5" "oh spm la tahun ni?" "haha. yeahhh, spm" "ohh. blaja rajin-rajin tau" then tibe² yg sebelah kanan nyemak, dari tadi dok dengar je. "haa. betul betul. belajar rajin-rajin tau. macam ktorg ni" hahaha. drang gelak dua-dua orang. "hahah, ohh good example la ni?" dalam hati, ish drang ni. mengong.
ahaha.

then da abes tu, benda tu gerak. pusing pusing pusing.
sampai rasa cam nk tercabut kepala. pening. but best la.
drang dok bising, "weh! aku nk turun weh! takut! gayat!" lepas tu gelak dua-dua orang.
i was like, ahahaha. drang ni still act mcm ktorg lagi kot. comel gle! xD
tergelak je tgk drang tu. then da abes, keluar la.
i was holding my head. pening smpi nk jalan pn tak betul.
kawan die tgk & gaya mcm 'eh? apahal budak ni? okay ke tak? if naik benda ni, jadi cmtu ke? ish. tanak aku.' wahah xD
then saya pegi dkt family tercinta. it was time to go home.
suppose tidur kat sana, but abang ngade nk balik.
ade gathering ape tah dgn kawan die.
abang, i hate you! ktorg sume nk tdo situ weh.
haha :PPP

time nk balik tu, sempat lagi drang, "bye bye" "oh okayy. haha. byeeee"
then gerak la balik. comel gle. those three musketeers, congrats okay korg dah grad.
korg lawak weh. serious :)
overall, genting highlands sangat best walaupun dah pernah pergi.
saya seronok. :D

No comments